tirsdag, desember 30, 2014

Nytt selskap med debut album.

Oslobandet The Devil and the Almighty Blues er første band ut på den nye Tromsølabelen til Robert Dyrnes.

Selskapet har fått navnet Blues For The Red Sun Records og første utgivelse er en LP med Oslobandet som kommer 16 februar 2015. De 100 første kommer på hvit vinyl i en nummerert utgave. Deretter i svart vinyl. Begge utgavene kommer i 180g. En forsmak på albumet kan man høre her.  

mandag, desember 29, 2014

Despereaux - Luna pars fortuna (EP anm.)

Oslos siste skudd på hardcorestammen er den hardtslående kvartetten med det franskklingende bandnavnet Despereaux.

De nevner både Gallows og Jr Ewing som inspirasjonskilder, og de kan godt stå som referansepunkt til hvor i HC landskapet bandet har operert på sin første CD EP. Vokalen og musikken er muligens tidvis mer melodisk, andre tider skarpere enn sine forbilder. Her er sterkere rytmebrudd og mer søking mot nye løsninger på opptråkkete stier.

Bandets mot smitter over på lytteren, ingen tvil om det. Noen runder med EPen får enn til å øke forventningene fram mot neste års bebudete debutalbum. Dette er ett band som er lojal mot sine røtter men som samtidig ikke lar seg stenge inne i sjangerfacismens jernbur. Her er gitarsoloer og temaer som er milevis utenfor HC sjangeren, og det gjør denne EPen så lovende for fortsettelsen.

EPen i seg selv er forfriskende og anbefales for alle som liker melodisk HC med klokkeklart lydbilde og med følere bortenfor de mest konservatives oppfattinger av hva sjangeren skal inneholde. Det er som sagt bare å glede seg til fortsettelsen.  

søndag, desember 28, 2014

Snart januar og med det ny All Ears festival







































Minner om at trioen Lasse Marhaug/Okkyung Lee/C. Spebcer Lee også gjør konsert i Stavanger kunsthall 8 januar, samme dag som All Ears åpner dørene.

torsdag, desember 11, 2014

Garbarek LP solgt for 19.400 NKR

De fleste platesamlere er nok klar over at Jan Garbarek sitt album Til Vigdis er ettertraktet og vanskelig å oppdrive selv for de som har penger til å betale for. Men at den skulle gå for ca 19.400,- NKR er vel i overkant for de fleste. 11 desember gikk den til en italiener på en auksjon på Ebay.

Nytt bokprosjekt - billedbok om/fra Club 7

Det har nylig blitt opprettet en ny Facebook side som prøver å dra igang en billedbok fra Club 7;

Logo av Torstein Nybø
Denne siden er for å dra i gang en dugnad med mål å lage en flott fotobok om Club 7 "og alt det fantastiske som skjedde der", som Bjørg Eriksen definerte det. Det er mange som har bilder fra denne tida - ta kontakt! Vi skal asap etablere et mottak (epost) for bilder - kanskje i forlengelsen av det gamle fotoarkivet til Club 7.

Vi trenger en håndfull folk til å organisere det praktiske: En som kan være fotoarkivar, noen fotokyndige som kan gjøre utvalg og billedutsnitt, flere som kan fotobearbeiding (retusjering og restaurering). Og noen som kan layout, og som kan bearbeide fotoskatten fra Club7-tida til boksider. Og noen som var der og som kan kvalitetssikre grooven.

Dette blir dugnad, og det finnes ikke budsjett for honorar til noen, dessverre, heller ikke fotografene og andre bidragsytere - men alle får fotokreditter, tusen takk, en gratis bok - og gleden av å være med på å dokumentere noe fantastisk!

I likhet med dugnadsprosjektet ZAPPA I NORGE blir bokprosjektet CLUB 7 forsøkt finansiert ved å ta opp forhåndsbestillinger. Med stort coffetable-format, og 200-250 sider, kunsttrykk på 170 grams Gallery Art Silk papir, stiv perm, trådinnbinding og glanset omslag, blir break even på neste hele opplaget solgt. Begrenset opplag, kun 1000 nummererte og signerte (dugnadsgjengen) bøker.

I forbindelse med bokutgivelsen blir alle som forhåndsbestiller invitert til en spesialkveld på Cosmopolite, hvor enkelte Club 7 musikere vil spille, og man kan sitte sammen med gamle venner og bla igjennom fotoalbumet fra CLUB 7! 

onsdag, desember 10, 2014

Sprø musikk 2014

En av de mest særegne festivalene i Norge er nok Sprø musikk festivalen. Den startet i det Orwelske år 1984 og med noen kraftige pauser her og der så har den tross motgang (og medgang) kommet tilbake gang på gang. I år slår de til og feirer 30 års jubileum!

Festivalen avholdes i Arendal og omegn og har igjennom årene forflyttet seg litt . I år arrangeres den nå på lørdag 13 desember og stedet er Munkehaugen scene i Arendal. Blant artistene finner man bl.a. Rogaland Hot Club, Thomas Robsahm og Brød & Sirkus. Sistnevnte med etterlengtet reunionkonsert.

Facebook event her.

lørdag, desember 06, 2014

Postpønk krangel på Ballade.no

Dette er en kommentar til denne saken publisert på Ballade;

Jeg fikk personlig uinnskrenket tilgang til Anders Moe sitt kassettarkiv (og fanzinearkiv) i sammenheng med utgivelsen av boken Gleder meg til år 2000. Norsk pønk og hardcorediskografi 1979 til 2014 som kom ut i uken som gikk. Reagerer derfor med vantro når det i artikkelen blir framstilt som om ingen har tilgang på materialet.

Når jeg leser saken på Ballade om Trygve Mathiesen sitt krav om å få tilbake noe han beviselig har gitt vekk (har også lest mailene fra Mathiesen) så synes jeg det er mildt sagt underlig den vinklingen forfatteren har valgt å framstille konflikten på.

Mathisen, Krogsvold og deres advokat har hver for seg og samlet, ved en rekke anledninger lagt inn krav mot Moe. Selvsagt vil dette føles krenkende, det må da alle forstå, når noen vil ha ut deler av en persons private innbo. At Mathisen i etterkant tydeligvis angrer på at han har gitt vekk deler av samlingen sin må da stå for hans regning. Da nytter det ikke å komme med tomme beskyldninger og uttalelser som ikke kan dokumenteres. Likeledes er det ikke et journalistisk poeng å se til at den "lille mann i gata" blir beskyttet mot platebransjens mer lugubre måter å gå fram på? Er det ikke et poeng at en av platebransjens egne representanter i eget etikkråd tydeligvis ikke ser noe problem i å pushe på advokat på en vanlig person, uten noen organisasjon eller store økonomiske muskler til å stå imot en slik maktdemonstrasjon. Er det umulig å forstå at når advokater begynner med rettslige skritt for "å få tilbake" noe Moe aldri har fått, at man setter seg til motverge og velger å ikke ha noe som helst med motparten å gjøre når man gang på gang har forklart situasjonen, fånyttes tydeligvis.

Anders Moes arkiv inneholder INGEN Likvider originaler, og bare en 3 - 4 av utgivelsene men da i salgsutgave. Det har jeg personlig sett, og det har han da sagt tydelig ifra om mer enn en gang.
Nå håper jeg virkelig herrene Mathiesen og Krogsvold tar til vettet og stikker fingeren i jorden og kaller en spade for en spade. Mathisen innrømmer at han har gitt vekk deler av samlingen sin og den delen som inneholdt Likvider originalene tilkom aldri Moe.

Man kan saksøke til man blir blå og rød men det kommer aldri i livet til å bli noe mer Likvider arkiv av den grunn, i alle fall ikke ut fra en som aldri har hatt det. Det burde både Mathiesen og Krogsvold og deres advokater klare å forstå hvis de lar "gullfeberen" gå over og ser realistisk på saken.

Trondheim Metal Festival 2015


Ny video og låt fra Kollwitz!!

Ketil Hardy – Rockography (bok anm.)

Bøker er de nye musikkalbumene var det noen som sa for en stund siden, og sannelig tror jeg vedkommende har fått rett. Det kommer masse bøker og de har en svært høy kvalitet. En av disse er den siste rockefotoboka til Ketil Hardy, som har fått tittelen «Rockography».

Boken har undertittel; Konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark, og meddet  oppsummerer man egentlig perfekt hva innholdet er, for det er minimalt med tekst. Dvs. her og der duker det opp noen tekster om alt fra Rockeklubben i Porsgrunn til Neperud, og det er innimellom gjort plass til noen promofotoer fra fotosessions, offstage. Bildene er i hovedsak svart/hvitt og ett for hver side av denne coffee table size boken. Men også her er det unntak, noen er i farger men da ikke så fargerike at de bryter stemningen.

Bildene får stå for seg selv og fortelle sin historie rent visuelt i denne boken, for som sagt har det skrevne ord fått vike plass kameraets frosne øyeblikk. Så kan virkelig et foto alene si nok til å forsvare en hel fotobok? Svaret er definitivt ja. Hardys bok viser nettopp det enten det er lokale pønk favorittene Edgars, de nasjonale heltene i Kaizers orchestra eller internasjonale stjerner som Ian Anderson i Jethro Tull. De og svært mange fler er representert i boka.

Hardy har en lengre karriere bak seg som fotograf på konserter, for plateomslag, plakater etc og det vises i bildene. Det er jo en skam at mannen ikke er proff fotograf for kvaliteten i hans arbeid ville ha økt interessen til enhver konsertomtale. Denne mannen vet hva han gjør og sånt blir det kunst av. Når man sitter å ser på bilder av en konsert med et band man aldri har hørt om og kan føle rytmen i musikken og følelsen av trengslen foran scenen og ta del i øyeblikkets ekstase da har bildet formidlet noe som egentlig bare kan oppleves med fysisk oppmøte. Å fryse sånne øyeblikk i linsen er enhver fotografs hellige gral.

I Norge har vi heldigvis noen slike fotografer som har det som sin oppgave å hente ut slike fotografier og putte de mellom to permer til almenhetens glede. Hardy er definitivt blant disse. Teknisk sett perfekte foto som har dette ekstra som gjør at man på uforklarlig vis blir sugd inn i situasjonene gang på gang.

«Rockography» er en bok som kan sterkt anbefales for alle som elsker musikkfoto, men også like sterkt til alle de som er levende opptatt av rock generelt. Dette er boken for alle de som var på disse konsertene og like mye for alle oss som ikke var der. Denne boken er en selvfølge i enhver musikkinteresserts bokhylle.  

fredag, desember 05, 2014

Diskografi over alle norske pønk og HC utgivelser i bokform

I dag kommer boken om norske pønk og HC utgivelser (i fysisk format). 200 sider med over 850 artister/band og tusenvis av utgivelser (bokstavelig talt) notert ned mellom to permer. Ett skikkelig nerdeprodukt i 400 eks. Alle inkluderer en 7" EP med uutgitte låter fra Tromsøpønkerne i Norgez bank. For bestilling trykk her.

Enga pub i Oslo i kveld

For mer info sjekk eventen for kveldens hyggelige happening.

Ny Marhaug utgivelse i neste uke

Lasse Marhaug kommer i neste uke med ett nytt album. Denne gangen i samarbeid med Runhild Gammelsæter. Albumet har fått tittelen "Quantum Entanglement" og utgis av Utech Records. Er allerede tilgjengelig digitalt men i neste uke kommer den på vinyl i 300 ex. Forsggjort omslag og 180 gramsvinyl tilsier en visuel og audio opplevelse av den sterke sorten.

Musikalskt snakker vi om et album som på mange måter går tilbake til 1970-tallsrøtterne til industrial music med en klar hint til ambient kraut. Gå på digital linken og lytt. Enten er du av de som har bestilt albumet i løpet av 3 minutter eller så er ikke dette noe for deg, men at dette appellerer til langt fler enn 300 mennesker burde det ikke herske noen tvil om.

Marhaug kan også melde om at #5 av hans fanzine Personal Best er bortimot klar og burde være i butikkene ca mars til neste år. Det vil bli trykt i kun 700 eksemplarer så forhåndsbestilling er nok lurt. 1-4 er forøvrig utsolgt fra
forlaget.

torsdag, desember 04, 2014

Tore Abrahamsen med releasekonsert i dag.

Harstadværingen Tore Abrahamsen har releaseparty for sin EP "Introducing Lucid Nightmares" i dag på Ungdommens hus i Harstad.

Vi snakker her om gratis konsert der EPens seks låter, samt andre komposisjoner står på den musikalske menyen. Gratis inngang og hemmelig gjesteartist. Ingen grunn til å sitte hjemme i kveld ed andre ord.

EPen kan man kjøpe digitalt for den prisen man selv ønsker igjennom Abrahamsens Bandcamp. 150 ex finnes også i fysisk format og kan kjøpes igjennom Bandcamp de også.

Ny video fra Highasakite!