mandag, februar 24, 2014

Bukta søker talenter


mandag, februar 10, 2014

Nytt nr av Blackmoon

Det er alltid en hyggelig overraskelse når Blackmoon magasin/fanzine kommer med nytt nr. Nå er vinter 2014 utgaven ute.

Som vanlig inneholder bladet en fin blanding av norske og utenlandske artister, artikler/intervjuer og plateanmeldelser. Her får man alt fra Tromsøbandet Dineamic med Japan suksess, Rogalandsbandet Beyond The Morninglight, Hurms progrockere Fatal Fusion, Bodøværingen Fezza Ellingsen og Harstadværingen Ole Gunnar Nilsen for å nevne noe.

Som vanlig er dette en pen blanding av forskjellige former for rock men med en liten overvekt mot progrocken. Neste nummer er lovt å komme i mai. Det er bare å glede seg.

Motorpsycho med nytt album 7 mars

En ny merkedag for Motorpsycho fansen er 7 mars. Da kommer bandets nye album Behind The Sun på CD og som dobbel LP (med CD). LP utgaven vil ha en gravert side, og den ene platen er i hvit vinyl, mens den andre er i sort.

Albumet er spilt inn i hjemlige trakter på Brygga Studio. Av gjesteartister nevnes Reine Fiske (gitar) Ole Henrik Moe (viola/sag) og Kari Rønnekleiv (fiolin).

For de ivrigste av dere der ute så kan de
t nevnes at forhåndsbestilling på albumet har åpnet.

lørdag, februar 08, 2014

Petter Flaten Eilertsen gjennutgir

I dag kom gjenutgivelsen av CD-Ren "Nothing With Ass In The Title" som i sin tid ble innspilt av kvartetten Linda Baardsen, Petter Flaten Eilertsen, Martin Powell, Christian Blandhoel og utgitt i 50 eksemplarer i oktober 2008. Nå er den tilgjengelig igjen som lydfiler i ett ubegrenset opplag.

Denne utgivelsen er bare en av flere man kan finne i reutgitt utgave som lydfiler på Eilertsens bandcamp konto. Det er bare å håpe at mer blir gjenutgitt til glede for nye og eldre lyttere.

fredag, februar 07, 2014

Nårsk råkk - Panoramaskrik (album anm)

Skapønkerne i Norsk råkk er tilbake med ett album som både får smilet på vidt gap og dansefoten i høygir.

Oslo-bandet har i følge dem selv "...aldri pretendert på å være grensesprengende, men i stedet valgt å reise sitt bygg og skape sitt brygg på en grunnmur bestående av det beste av klassisk "norsk på norsk" pønk/nyveiv, mikset med heftig svingende ska." og det har de klart bemerkelsesverdig bra. 

På bandets andre album "Panoramaskrik", har de helt klart utviklet seg musikalsk i og med at de har lagt inn mer variasjon i låtene og musikken er blitt enda ett hakk mer dansevennlige. Ny gitarist og fast blåserekke siden forrige album har nok sitt å si, men rutinen de har bygd seg opp siden starten i 2006 har resultert i ett album på 16 låter og 40 minutter.Kort og brutalt kan albumet oppsummeres som en svært hyggelig miks av ska, pønk, nyveiv og rock. 

Med flere låtskrivere har variasjonen i låtmaterialet økt og med det kommer også at dette albumet ikke blir så trangt i en stilrettning. Her slipper de seg mer løs i nye retninger og tar noen nye veier. Tekstene er personlige men likefullt så generelle at de fleste kan kjenne seg igjen i hverdagssituasjoner og erindringer fra søvnløse netter. Ta med at produksjonen er bedre enn debuten så forstår de fleste at dette er ett band i rivende utvikling og som leverer varene så det swinger. 

Norsk råkk er definitivt ett band som burde bookes inn på alle festivaler og klubbscener med respekt for seg selv, for dette skaper hæla i taket i stua og da må det definitivt være en sikker innertier i levende live.

Ny video fra Barren Womb

11. mars slipper støypunkduoen Barren Womb albumet "The sun's not yellow, it's chicken" på amerikanske Spartan Records. I den forbindelse gjør de noen spillinger i mars i Norge (og flere vil nok komme til)
06.03 Gimse – Trøndertun (all ages)
14.03 Trondheim – Blæst w/ Wolves Like Us, Mørkemakt
15.03 Oslo – Blitz w/ Anti Social Rejects, Tri-Function Million, Hymn
20.03 Røros – Ungdommens Hus (all ages) w/ Åtsel
21.03 Bodø – Gimle (all ages) w/ Ayil
22.03 Tromsø – Bastard w/ Jabba, Reptile Master
28.03 Stavanger – Metropolis (all ages) w/ Freak Minority
29.03 Bergen – Folkens w/ DopeCult
  
Første singel "Kill Hicks" har allerede vært tilgjengelig i en liten uke og har nå også fått egen animert tekstvideo. Se videoen her:

mandag, februar 03, 2014

Full line up til årets Inferno

Så har Inferno endelig publisert full oversikt over hvem som spiller (og hvor og når) på årets festival.

Blandt artistene finner man navn som Dimmu Borgir, Kollwitz, Arabrot, Kampfar, Toft, Vredehammer med mange fler.

Nytt av året er ett tretimers cruise i Oslofjorden med det japanske doom metalbandet Church of Misery. Max 100 personer som vil få en helt ny vinkling på hva kysten har å by på.

Etter ett opphold i fjor er konferansedelen av festivalen tilbake. For oppdaterte opplysninger om den delen, trykk her.

søndag, februar 02, 2014

Avantgarde festival Schiphorst 2014

Nå er årets program for Avantgarde festival Schiphorst klart.

Som de tidligere år er Norge godt representert. I år med Blaakraft og Kjetil Hanssen. I tillegg skal det norsk-italienske samarbeidsprosjektet Doppelganger spille. Som tidligereår er de norske bidragene ett resultat av samarbeidet mellom Avantgarde festival Schiphorst og Nødutgang i Bodø.

lørdag, februar 01, 2014

Bols fan web

I kveld åpnet en fan webside for Tromsøbandet Bols. Du finner den her.

Bakmennene opplyser at det er enkelte svakheter som vil bli rettet opp i nærmeste framtid. Uansett mye å glede seg over her, ikke minst på lydsiden.