fredag, september 19, 2014

Network Of Friends på Rockheim

I morgen lørdag 20. september kl. 19 blir det åpningsfest for høstens store utstilling på Rockheim: Network of Friends! I tillegg til å se utstillingen gratis får du også oppleve Castro og Lucky Malice på scenen. I tillegg kommer Dolf Hermannstädter for å snakke om norske undergrunnbands turnering i Europa, sett fra tysk hold.

Utstillingen Network of Friends forteller historien om pionerbandene som bygde nettverk og turneruter i Europa på slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet – et arbeid dagens band fremdeles nyter godt av.

Passende nok gjør Castro sin debutkonsert på denne utstillings- åpningen. Medlemmene har bakgrunn i band som er helt sentrale i Nettwork of Friends, flere av dem er brukt som kilder for å dokumentere turnelivet i Europa på starten av 90-tallet.

 Lucky Malice er en punk trio som både provoserer og engasjerer på livefronten. De har holdt det gående i ti år og i løpet av den tiden rukket å gi ut to album og to EPer. De har blitt kåret til «Ukas Urørt» av NRK P3 og blir spilt mye i «Pyro» på P3 og i bla. «Stjernepose» og «Harald Are Lund» hos NRK P13.

 Selve utstillingen henger fra 20.09.2014 til 22.02.2015

 Om selve utstillingen skriver Rockheim at de har dokumentert historien og utviklingen gjennom dybdeintervjuer med et titalls sentrale norske og tyske aktører fra både pionertiden og den første generasjonen som fulgte turnerutene. Vi viser en unik plakatsamling av norske band i Europa, videoopptak og foto fra veien, røverhistorier og myter, og gir deg muligheten til å utøve tradisjonell, tysk pønkehus-sport. Utstillingen ser også på alternative distribusjonsnettverk på siden av den etablerte platebransjen, med utgangspunkt i 80-tallets kassettbevegelse. I dag er turneru
tene som ble lagt for over 30 år siden først og fremst et kjekt redskap for å komme seg ut på turne, uten at bandene har noe bevisst ideologisk ståsted eller kjennskap til sine forgjengere som gikk opp stiene. Det er definitivt på tide å friske opp minnet og hedre pionerarbeidet som ble gjort!

Heftet til utstillingen kan leses her.