søndag, september 21, 2014

Anders Brørby – Nocturnal Phases (album anm.)

Brørby er tilbake med en oppfølger til vårens solodebut You Were ThereWith Me.

Som sist er det nok stemningene som er hovedmotivet. Disse skapes av electronica og pop/rock baserte låter som er mer radiovennlige enn på debutalbumet. Ambient elementene er der ennå men mye mer avdempet og mer nede i mixen enn på første album. Vokalen er mye mer sikkert utført og mye mer pop orientert enn på debuten. Likefullt er det små drypp av glitchaktig eksperimentering her og der, men i betydelig mindre grad enn på debuten. Men nok til å bryte opp i de mest poppa sekvensene sånn at spenningsnivået ligger godt over gjennomsnittet. 

Utviklingen fra førstealbumets mer eksperimentelle tilnærming til dette mer pop/rock/electronica orienterte albumet i løpet av ca ett halvt år er bemerkelsesverdig. Det viser at det bor mye musikk i denne progrockeren. Musikk som nok kan spilles på litt mer lyttervennlige kanaler/program enn de som søker å finne 10 på topp på VG lista.

Som forrige gang er det rett og slett ett svært så solid håndverk som er nedlagt. Musikk skapt av en person som virkelig brenner for musikken sin og klarer å skape musikk som mange lyttere vil kunne få mye glede av. Som forrige gang rett og slett ett vakkert album fra cover via komposisjon og fremføring til produsentjobben som er gjort.

CDen kommer i 99 nummererte CDer så her er nok en gang bare å få fingeren ut.