mandag, juni 02, 2014

Sunhome – Sessions (EP/mini album anm.)

Seks solfylte låter fyller Sunhomes nylig utgitte 10". Vi snakker her om instrumentalrytmer med electronica som basis og krydret hardt og lyttervennlig med alt fra afroinspirerte rytmer til glitchaktige lydkuliser.

Enannsbandet Sunhome består av Fredrik Solheim Eriksen, som også inkluderer KennethFurre (Nopia mm) når det passer seg. Så også på denne utgivelsen hvor Furre er kreditert både som produsent og mixer, samt står for design. Platen er forøvrig farverikt innpakket i et tropisk cover og presset på appelsinfarget vinyl. Noe så farverikt må da være til å spise opp?

Svaret er ja. Dette er perfekt musikk for å slappe av i solen og la foten følge rytmene som kommer like sikkert som sommeren. Låtene er basert omkring en electronica aktig rytme og bygges opp og rives ned rundt dette temaet. De seks låtene har vært sitt lille univers og klarer på hver sin måte å skape seg en plass i hodet på lytteren uten å virke påtrengende, men likefullt avhengighetsskapende. Er litt dubaktig sånn som bare Nopia kan, kombinert med litt Madhouse tendenser, uten at det blir noen av delene. Dette er og blir bare Sunborn, og takk for det.

Dette er rett og slett soundtracket på sommeren vi akkurat har startet på. Er du ikke overbevist lytt selv her. Deretter bør du raska på å få bestilt ditt ex før de 250 exene er utsolgt.