fredag, mai 16, 2014

Orango / Spidergawd - Splitt (anm)

Orango har til nå gitt ut flere album som har blitt kritikerrost. Hvorfor hører man lett på denne ene smakebiten de serverer her på denne splittsingelen. Her smeltes vestkyst rock med heavy og blues elementer i en blanding som bl.a. Big Bang har gjort stor lykke med. Orango er hakket hardere enn sine mer kjente bysbarn og har mer guts i fremføringen. Det er derfor et mysterium hvorfor så få har fått øynene opp for dette bandet.

Låten deres, «Batterfield» er forøvrig ikke å finne på noen av deres tidligere utgivelser og er dermed mer enn god nok grunn til å invistere i denne splitt singelen.

På den andre siden finner vi Spidergawd. Et band som består av folk fra Motorpsycho, Hopalong Knut og Cadillac mm. I likhet med den andre siden så snakker vi her om 70-tallets gitarrock med litt klarere heavy inspirasjoner her. Likefullt litt mer skitten i sounden som bringer tankene til Blue Cheer og dets like. Sterk retrofaktor med andre ord, men med en glød og innlevelse som smitter over på alt og alle. Dette er og blir en knall singel som alle sikre seg snarest mulig.


De 100 første av splitten mellom Orango og Spidergawd kom i blå vinyl, deretter i svart.