mandag, mai 19, 2014

Nytt nr av Platesamleren og av Blackmoon

Trofaste inntil Dovre faller har vært omkvedet i det siste, og det kan man vel si om disse to fanzinene/ magazinene (ditt valg).

Platesamleren kommer mer sporadisk nå og til gjengjeld er den mer fyldig enn noensinne. Denne gangen får man fyldige diskografier og spennende artikler om så forskjellige ting som Ola & The Janglers (alle singler) TenYears After (veldig mange singler) Fauskebandet The Arrows (alle singer + full story med bilder) The Yardbirds (alle skandinaviske singler i farger) Norske Flexiplater - Del 1, Yan Friis utvalgte LP ellers er det et knippe plateanmeldelser, bokanmeldelse, litt Agaton Sax og leserbrev. Som vanlig er det snakk om et veldig begrenset særtrykk. (Bare for å nevne det, så er nummer 115 fortsatt på lager, men ellers er det helt tomt). Man får lettest tak i nr 116 ved å betale inn kr 130,- på konto 6074.12.53588 (Bjørn Luka). (kr 141,- i Europa, og kr 156,- i resten av verden).

Blackmoon er nyere og er nå klar med sitt 10 nr. Ikke for det de har holdt ut noen år og forhåpentligvis fortsetter de med det. Det trengs ett magasin som kan skrive artikler om italienske og russiske progrartister og om Manfred Mann og Marillion selv om de ikke rir hitlistene lengre slik de gjorde i sine glansdager. Ellers mye norsk (heldivis) slikt som Overthrow, Barbed Wire, Orgelfall og Adjentist for å nevne noe. I tillegg en skikkelig bra sak på Shabby Records som fyller 25 år i disse dager.

Kort sagt enhver musikkinteressert litt over middels må ha begge disse blekkene. Her er det alt for mye informasjon om hva som har rørt seg og hva som ennå rører på seg til at noen kan leve uten disse.