tirsdag, april 01, 2014

They Could Have Been Bigger Than EMI. 3rd edition, Part 1: Europe (bok anm.)

Så er endelig tredje utgave av dette eminente oppslagsverket kommet ut. For de som ikke har vært borti denne boken før, så er det kort fortalt oversikt over utgivelser på uavhengige nedlagte plateselskap som har utgitt vinyl.

Denne boka har nå blitt så stor at Joachim Gaertner har måttet dele den i to utgaver. Tidligere utgaver hadde hele verden i en bok, nå kommer Europa i egen, da det er flest labler herfra. Resten av verden kommer i bokform til høsten en gang.

Europa boken inneholder 700 sider med 4300 label diskografier (av disse er over 100 norske labler!!) og er illustrert med 3800 logo/cover. Boken er en dobbel murstein og er en selvfølge i ethvert hjem hvor labelsamling er en livsnødvendighet. Ja dette er en nerdebok for platesamlere som virkelig har fordypet seg i oppgaven. Men for de som faller inn under den kategorien er boken en livsnødvendighet.

Boken er skrevet på engelsk og er meget pent satt opp slik at det er lett å finne fram i den. For eksempel på hvordan den ser ut inni, sjekk her. Kan være lurt å kjøpe Europa utgaven nå for det er jo ikke sikkert opplaget varer til høsten når del 2 kommer ut. 1 og 2 opplagene er forlengst utsolgt men innholdet er selvsagt inkorporert i denne 3 utgaven.