tirsdag, april 29, 2014

Jenkem Warriors – Hvite løgner (album anm.)

Først som sist. Dette er hardcore med store kraftfulle bokstaver. Oslo bandet med fartstid tilbake til 2011 viser hvor skapet skal stå.

Platen åpner med å smelle i gang med «Svart katt» som er en instrumental. Innen HC sjangeren er det ikke for mange instrumentaler så det overrasker, og ikke minst fungerer. Den låten er som resten av albumet, det sitter som juling. Her er de thight som bare F. Musikalsk ligger røttene klare med referanser til norsk hardcore på 1980-tallet og da kanskje i første rekke Svart framtid og Bannlyst med en touch av Stengte dører.

Jenkem Warriors er stolte tradisjonsbærere og de gjør det på en måte som får en eldre pønker til å minnes gamle dager med glede, men samtidig gi håp for framtiden. For dette er nok hakket vassere enn i de dager. Sånn skal det jo være, men samtidig er ennå den antikapitalistiske holdningen der. Gjør det sjøl og gjør det nå er ennå levende og gir håp om en bedre verden, der penga ikke er det viktigste men innholdet.

Har vært en del diskusjon rundt undergrunns begrepet på div fora, vel dette er definitivt undergrunn. Her er det flere selskaper som går sammen om å spleise på å få utgitt platen (som opprinnelig var tenkt å være en singel men som este ut til å bli ett album, og svært mange takk for det)

Covret kommer på resirkulert papir og inneholder i tillegg til selve LPen også ett 16 siders hefte med info, tekster (både på norsk og engelsk) og diverse illustrasjoner som tilsammen setter en tilbake til 80-talls HC estetikken. Alt i svart/hvitt. Alt for fred, frihet og rettferdighet. Kort sagt dette er så klassisk HC som det går an å komme. Rett og slett herlig retroforfriskende.

Jenkem Warriors m. fl. kan forøvrig høres (og sees) live 1. mai: