tirsdag, april 29, 2014

Higgs Boson/Lovgun - splitt (EP anm.)

Oslobaserte Higgs Boson og franske Lovgun setter hverandre stevne på denne grindcore/powerviolence splitt EPen med 10 låter hver (!!).

Dette er definitivt ikke musikk for enhver så sjekk ut streamingen av EPen deres her. Deretter vil verden dele seg i to, de som elsker dette og de som ikke ser (hører) storheten i dette.

Der Lovgun har en tendens til å gå grindcore veien til målet, tar Higgs Boson kortveien igjennom powerviolence. Selv om disse to bandene viser hver sin vei igjennom sine 10 tilmålte låter, har de definitivt noe felles også i sin musikk. Begge har ekstrem hardcore som basis, men når det er sagt må det sies at de har som nevnt, valgt forskjellige løsninger. Smaken er forskjellig uten at det gjør den ene bedre enn den andre.

Musikalsk er begge bandene helt klart av de bedre i sine sjangre. De behersker låtene, den mørke humoren og utførelsen bortimot prikkfritt. Lyden er skrudd sammen helt upåklagelig. Innpakkingen er klassisk i sin svart/hvit med groteske innslag (litt Picasso aktig). Kort sagt dette kan fort bli en etterspurt klassiker innen sjangeren(e). Liker du denne typen musikk er det definitivt ingen grunn til ikke å la pengene gå litt i omløp, for dette er rett og slett knalltøft.