mandag, mars 03, 2014

Anders Brørby – You Were There With Me (album anm)

Brørby er nok mest kjent som progrocker i Radiant Frequency. Her er han på egenhånd i en mye mer fri dressur.

Som soloartist er det nok stemningene som er hovedmotivet. Disse bygges fram med ett lydteppe som kan betegnes som en mutasjon av støymusikkens minimalisme, litt electronica og ambient elementer. Legg inn noen balladeaktige vokaltrack som binder låtene sammen på en merkverdig vakker måte.

Vi snakker her om musikk for mørke rom og høyt volum. Vi snakker her om musikk for folk som ikke er redd for å utforske nye måter å høre opptråkkete stier bli revurdert og rekonstruert. Vi snakker her om en slags krysning av nyere Nurse WithWound vs. Hawkwind rundt Church Of Hawkwind perioden med elementer av Biosphere i en tidlig fase.

At albumet er så sjangeruavhengig og samtidig så stilsikkert i sitt uttrykk er forbløffende. Dette er rett og slett ett svært så solid håndverk som er nedlagt. Dette er en av de gangene man trygt kan anbefale alle som er over middels interessert i musikk til å kjøpe den blindt og vite at dette bare må falle i smak. Rett og slett ett vakkert album fra cover via komposisjon og fremføring til produsentjobben som er gjort. Helstøpt, rett og slett.

1 opplaget kommer i 99 nummererte CDer så her er det bare å få fingeren ut. Resten av dere kan kjøpe dette albumet som digitale filer eller strømme det.