fredag, februar 07, 2014

Nårsk råkk - Panoramaskrik (album anm)

Skapønkerne i Norsk råkk er tilbake med ett album som både får smilet på vidt gap og dansefoten i høygir.

Oslo-bandet har i følge dem selv "...aldri pretendert på å være grensesprengende, men i stedet valgt å reise sitt bygg og skape sitt brygg på en grunnmur bestående av det beste av klassisk "norsk på norsk" pønk/nyveiv, mikset med heftig svingende ska." og det har de klart bemerkelsesverdig bra. 

På bandets andre album "Panoramaskrik", har de helt klart utviklet seg musikalsk i og med at de har lagt inn mer variasjon i låtene og musikken er blitt enda ett hakk mer dansevennlige. Ny gitarist og fast blåserekke siden forrige album har nok sitt å si, men rutinen de har bygd seg opp siden starten i 2006 har resultert i ett album på 16 låter og 40 minutter.Kort og brutalt kan albumet oppsummeres som en svært hyggelig miks av ska, pønk, nyveiv og rock. 

Med flere låtskrivere har variasjonen i låtmaterialet økt og med det kommer også at dette albumet ikke blir så trangt i en stilrettning. Her slipper de seg mer løs i nye retninger og tar noen nye veier. Tekstene er personlige men likefullt så generelle at de fleste kan kjenne seg igjen i hverdagssituasjoner og erindringer fra søvnløse netter. Ta med at produksjonen er bedre enn debuten så forstår de fleste at dette er ett band i rivende utvikling og som leverer varene så det swinger. 

Norsk råkk er definitivt ett band som burde bookes inn på alle festivaler og klubbscener med respekt for seg selv, for dette skaper hæla i taket i stua og da må det definitivt være en sikker innertier i levende live.