fredag, januar 31, 2014

Stookers - Vi er løkkas sorte svin! (EP anmeldelse)

Av alle de skitneste og mest fandenivoldske pønka banda i hovedstaden, så er nok Stookers de tøffeste.

Her er deres debut EP som åpner med en oi inspirert allsang låt i grenselandet opp mot hardcore. Tittellåten er akkurat sånn som man forventer at de skal høres ut. Styggpent, tøffere enn toget og ei låt som virkelig får deg til å åpne lørdagspilsen på en fredag.

Etter dette kommer det tre coverlåter. Først ut er Anti-Nowhere League sin store klassiker "So What". Her i en hardere og mer tettpakka versjon enn originalen (og for den saks skyld Metallica sin versjon). Setter stemninga til brune puber tidlig 80-tallet med en forsamling som er svært svartkledd og feststemt på en småaggressiv måte. Direkte herlig.

De to neste coverlåtene holder dessverre ikke samme mål, men bevares, se det som solid bonus til de to første og plata er mer enn verdt penga. GG Allins "Bite It" mangler noe av den fandenivoldsheten som originalen hadde. Mens Carpettes sin "Small Wonder" ble litt vel poppa. Poppa i Stookers forstand, ikke pop på noen måte. Den ble ikke intens nok.

Åkke som. Denne debut EPen lover godt for framtiden for alle som liker allsangpønk og småaggressiv musikk ut i de sene nattetimer. Løp og kjøp.