fredag, november 29, 2013

Major Parkinson med ny singel i dag.

"Impermanence" er den første singelen fra Major Parkinson sitt tredje album, "Twilight Cinema", som slippes i januar 2014.

Singelen er produsert av Yngve Sætre. Med Sætre bak spakene har bandet søkt og funnet en ny og mer selvsikker og moden versjon av MajoSongs From a Solitary Home". I følge bandet selv så setter denne singelen "...tonen perfekt for det kommende tredjealbumet, som nok vil overraske mange som kjenner til Major Parkinson fra før."
r Parkinson. Det er gått tre år siden forrige album, og bandet har tatt store steg i de tre årene som har gått siden "

Om singellåten sier de "Begrepet "Impermanence" hinter mot eksistensens midlertidige natur, og sammen med den mystiske og poetiske bildebruken i sangen, håper kanskje Major Parkinson å treffe lytteren i et innadvent humør, i årets mørkeste måned."

Ny samle LP fra Crucial Response Records.

Fra i dag av kan man forhåndsbestille den nye samle LPen fra Crucial Response Records, som har fått tittelen "Starting From Zero".

Samleren har faktisk tatt tre år å få laget og inneholder 24 band med tilsammen 34 låter. Norge er selvsagt representer og da med Evolve. Med denne solide hardcore samleren følger det et 12 siders hefte med alle tekstene + masse live fotos. Som ikke det var nok, så kommer den i både svart, rød og hvit vinyl. Skal man ha alle tre vinylfargene må man være raskt ute å forhåndsbestille samlingen. Samlingen blir ikke utgitt før 17 desember i år. En skikkelig førjulsgave til hardcorefolket med andre ord.

torsdag, november 28, 2013

Electrique Norwegique - The Synth Syndrome 1 (album anm.)

Det har vært besynderlig stille fra Electrique Norwegique en stund nå. Faktisk flere år siden forrige utgivelse. Men nå er de heldigvis tilbake med nytt album. «The Synth Syndrome 1» er tittelen og innholdet er i samsvar med hva albumnavnet lover.

 Dette er synthbasert kraut slik som man husker fra Tangerine Dream, Klaus Schulze og det gjenget der på 1970-tallet. Her pensles det opp lydlandskaper ved hjelp av klanger og looper og elektroniske lydkilder.

Duoen består av Øyvind Hellner og Roar Borge. Kjente navn innenfor sjangeren i Norge. Her får de virkelig vist sin rutine og kreativitet. Akkurat når man synes de første låtene er for korte smeller de til med tittellåten på ca 25 minutter. Sånn skal det være. En komposisjon man virkelig kan drømme seg vekk i og la tankene sveve fritt i. Dette er rett og slett musikk for høy lyd o
g headphones og bare la verden der ute være i fred i noen minutter.

Albumet er velkomponert og oser av kvalitet. Skal man si noe negativt om det er det vel at covret kunne vært mer spenstig. Men pytt, det er musikken som teller og den er det ikke noe å utsi på. Albumet kan man få gratis eller legge igjen noen kroner (som de virkelig fortjener) ved å laste ned her.

Stookers gir ut plate i morgen!!


onsdag, november 27, 2013

Sinus er 30 år!!

Klubbenes felles scene i Bodø, Sinus, er i disse dager 30 år. En verdig alder for ett samarbeid som startet i 1983 mellom jazzklubben Ad Lib, Bodø RockeKlubb og Bodø viseklubb. Nå 30 år senere er det bare Ad lib som fortsatt består, men nye er kommet til og variasjonen i musikken har aldri vært større.

Sinus har vært ett oppkomme av konserter av lokale, nasjonale og internasjonale størrelser. Mange har hatt Sinus som utspring for en strålende karriere og de fleste som har betydd noe innen rytmisk musikk i Norge og Bodø de seneste 30 årene har opptrådt her.

Stedet har også hatt sine opp og nedturer, sine konflikter og skandaler, men først og fremst kjennetegnes Sinus som stedet der man alltid får kvalitetsmusikk. Det er det som har vært grunnlinjen i alle arrangørenes bookingpolitikk. Kvalitet og aldri fire på det kravet. At folk ikke alltid har likt musikken er ett positivt tegn. Det viser at man har turt å slippe til musikk ut fra musikkens premisser og ikke hatt kommersielle hensyn som ledetråd. Nå har vel det ført til at enkelte klubber har måttet pakke samen, men så la det være prisen for "å stå han a" som de sier i Bodø når stormen river som verst.

I dag åpnes det en firedagers konsert og foredrags kavalkade som ender opp med en forlengst utsolgt Dumdum Boys konsert på lørdag. I dag kl. 17:00 presis åpnes det hele med ett foredrag av journalisten Kjell Nordeng (dørene åpner 16:00). Kanskje den personen som har overvært flest konserter på Sinus siden starten for 30 år siden. Han skal ta med publikum igjennom historien på vondt og mest godt.

For resten av programmet og kjøp av billetter, sjekk her.

Christer Borg – Jul med Borg (album anm)

Fauskeværingen Christer Borg har kommet med ett julealbum som oser av hverdagskildring og hjemmekos, + litt fundering over dette med å feire jul.

Musikalsk er dette ett typisk Borg album, hvor låtene er bygd opp rundt gitaren og vokalen og utpå dette bygges låten ferdig. De fleste er nok å betegnes som poprock, med innslag av visesang og mer eksotiske rytmer, men i hovedsak godt plantet i den mer poppa rocken. Ett lydbilde som Borg behersker klart og sterkt. Tekstene er også solide, og bygd opp rundt hverdagskildring og sterke erindringer om krigens mørke sider. Dette er en slik lun juleplate som man kan trenge når man nå trår inn i den mest stressa tiden av året. En plate for både ettertenksomhet og hygge.

 Dette julealbumet er bare ett av dusinvis av julealbum som kommer nå i denne førjulstid, men i motsetting til de aller fleste andre skiller denne seg positivt ut med kun nye julesanger, sunget på kav dialekt, og med tematikk rundt det å finne ut av hvorfor og hva jula skal inneholde. Enten det gjelder å få kjøpt inn egg fra det lokale klekkeriet eller filosofering over julens posisjon sett fra ett krigsherjet Libanon. En plate om å finne en tro som kan lette hverdagen enten det gjelder stress eller fortvilelse. Modig å dra inn krigens redsel. Selv om dette er grufullt så klarer han å fremheve verdigheten til ofrene på en troverdig og ettertenksom måte. Jula er også å huske på de som ikke har det så bra som oss.

 «Jul med Borg» i salg ved hele 2 (to) utsalgssteder i landet; Cielo Melkebaren i Bodø og Fotograf Holst på Fauske. Forøvrig kan den bestilles fra helstholst(a)gmail(dot)com. Og vil du høre en smakebit eller to før du slenger avgårde en bestilling er det bare å klikke her.

onsdag, november 20, 2013

Nytt fra Maja Ratkje

I disse dager kommer splitt LPen med Maja Ratkje og franske Joachim Montessius. Albumet har fått tittelen "Janus" og ble påbegynt i 2008, og ferdigstilt tidligere i år. Vi snakker her om eksperimentell vokalmusikk i duett, vokalstøy, poesi og electronica. Vi snakker altså om musikk som mange forbinder med Ratkjes musikalske karriere. Smakebit fra det albumet finner du her;
Nå har Ratkje hatt en lang karriere som samtidskomponist og utøver. Erfaring fra sin tid i den sfæren har hun som bakgrunnsteppe i utarbeidelse av boken "Stemmer. Eksperimentell kvinneglam". Med undertittel; "Erfaringer fra avantgarde-musikken".

Utgangspunkt for boken er at i år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med jubileet utgis "Aschehoug Stemmer", en serie med 12 utgiv
elser - én for hver måned - skrevet av 12 kvinner som vil bidra til den offentlige debatten. Prosjektet handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si. I Ratkjes bok ser hun på hvorfor det er så sterk overvekt av menn i samtidsmusikken både på utøver og komponist siden.

Hun er også aktuell på Nasjonal Jazzscene – Victoria i morgen, når Rune grammofon har label night.

tirsdag, november 19, 2013

Summon The Crows reutgivelse

Denne uken ble fjorårets splittsingel mellom crustbandene Summon The Crows og engelske Deviated Instinct gjenutgitt på flunkende fin vinyl 7". I fjor kom den på Nakkeskudd i et begrenset opplag av 300 eks som forsvant som dugg for sola.

Nå er muligheten her igjen til å sikre seg en crust klassiker for de tusen hjem. Denne gangen er det Disiplin Media som står som utgiver. Kjøpes i platebutikker som vet hva god musikk er.

Drømmepop fra Sgrow

Sgrow har sluppet sin nye singel "We were young (Now We're Something Else)" og de leverer så man kan bli svimmel av mindre. Med sin unike sammensmelting av electronica, glitch og pop har de med sin nye singel vist at Norge har en ny hær av artister som er mer enn klar til å erobre verden. 

mandag, november 18, 2013

Bjerga/Iversen med nytt album.

Neonato med debutvideo

fredag, november 08, 2013

torsdag, november 07, 2013

Første Bodø samler på 20 år!!

I morgen fredag 8 kommer første rene Bodø samler på ca 20år!! På tide vil mange hevde. Med tanke på hvordan musikermiljøet i byen har nærmest eksplodert utenfor bygrensen, er dette virkelig på tide.

Nå blir det riktignok ikke en samler med hva som har skjedd de siste årene, men en samler som viser hva som kommer til å skje fremover. Her er byens nye vin. Artistene har hittil ikke gitt ut noe fra før utenom Behind The Pieces, som ga ut en singel før i år. I tillegg får man høre bidrag fra Hubro, Sara Hobbelstad. Sofie Langås, Kristine Sandtrøen, Indygo og Maiken Vembre.

Albumet heter "Nødt eller sannhet" og blir sluppet på en releasekonsert på loftet i Bodø rådhus i morgen kveld. Der vil CDen i fysisk forstand være for salg, i tillegg til at den da er tilgjengelig på "alt" av streaming/DL tjenester. Senere på kvelden spiller de tre bandene på utestedet Dama di i samme anledning. Der skal DJ Evelyn og DJ Strøm, aka Erik Johansen og Roger Rønning, to litt over gjennomsnittet musikkinteresserte sjeler med røtter i 80-tallet (og Parkenfestivalen) snurrer plater til kvelden tar slutt.

fredag, november 01, 2013

Ny single fra Technomancer

Ny single fra Technomancer ute 15. November. "Path Of Destruction" er første singel fra det kommende albumet "System Failure". Singelen inneholder remixer av Apoptygma Berzerk og Spektralized og er co-produced av Angst Pop. Nesten hvem er hvem i norsk synth! Mastret av selveste Carlos Perón (ex-Yello). Singelen kommer i håndnummerert limited edition digipack med bonusspor i 500 ex via Emmo.biz Records

TöT + Politisk Hjærnesvikt A/S på Blitz lørdag 2 november

TöT og Politisk Hjærnesvikt A/S og med DJ Sprængt Torsk speller pønk med stor Ø på Blitz i morgen. I tillegg blir det masse reggae på samme sted. Stedet å være med andre ord.