søndag, september 29, 2013

Tore H. Böe med akustisk laptop workshop

Tore H. Böe er tilbake i gamlelandet for å ha akustisk laptop workshop og konsert. Denne gang i Vaktbua, på Odderøya i Kristiansand. Det er helt fantastisk hvor mye lyd det går an å få av slike laptopper så er man interessert i akustisk musikk/instrumentering så er dette ett kurs/konsert man ikke kan la være å oppsøke.
 

lørdag, september 28, 2013

Kodeks ute med EP snart....

....her er en forsmak på hva man har i vente.  Link; #1

fredag, september 27, 2013

Alternative Norge er nå reutgitt på LP

Vardøbandet Alternative Norges kassett "Blinde Nordmenn" fra 1982 er nå endelig gjenutgitt og det på LP i 250 eksemplarer. Lyden er rensket så langt det er mulig og nivåforskjeller er jevnet ut slik at man slipper å få en lydmix som høres ut som en berg og dalbane.

Coveret er nytt og med platen får man en biografi og en rekke fotografier som tidligere ikke har vært publisert. Bak utgivelsen finner man trioen; Plata Records, Sort Snø Productions og Stavanger Mandal International Records. LP utgaven kan også kjøpes fra Pandemi mailorder.

Exploding Head Syndrome – Disciples Of Reason (album anm.)

11 låter svidd av på 31 minutter. Hardt, fort og rått. Kort sagt ett album for de som liker hardcore pønk med det klassiske snevet av metal i lydbildet. En klassiker er født!

Dette er første album fra det Oslo baserte HC orkestret som inkl bl.a. Geir Zahl (ex Kaizers Orchestra). Tro nå ikke at Zahl sin musikalske bakgrunn får prege lydbildet. Dette er kompromissløst som bare f. Dette er en maktdemonstrasjon av ett album. At de har vært på turne med Blood Command er ikke rart da de bor i samme gata.

Det som skiller Exploding Head Syndrome fra mange i samme sjanger er deres teft for fengende riff og ditto oppbygging av låter rundt disse. Man hører det klart å tydelig fra låt nr 2 og utover. Her pøses det på med rytmeskifter og ett øs som man sjelden hører nå til dags. Bandet pøser på med lyd så det er helt oppe på bristepunktet. Det må bemerkes at de ligger muligens litt over her og der men skitt au, når resultatet blir så steintøfft som dette bærer man over med det.

Må få med at vokalen er engelskspråklig, albumet har de gitt ut selv og innpakkingen er utsøkt der det fremhever mørket tekstene sentrerer seg rundt. I det hele tatt er dette et album som garantert vil seile opp som en klar favoritt i blant sjanger fansen og det er ingen grunn til ikke å tro på nok en solid norsk eksportvare ut i verden. Må høres. Første single fra albumet "Black Gold" ligger ute på bandets Urørt

Albumet slippes på vinyl og CD 9 oktober, med releasekonsert på John Dee i Oslo samme kveld. Kjenn din besøkelsestid. Dette vil du ikke gå glipp av.  

onsdag, september 25, 2013

Dobbel vinyl fra Soup

Soup sitt nye album har fått tittelen "The Beauty Of Our Youth" og blir utgitt 27 sept. Releasepartyet blir på Blæst i Trondheim. Absolutt stedet å være førstkommende fredag.

Selve vinylen er vell verdt å merke seg. 50 nummererte eksemplarer på 180g splattervinyl (ingen er identiske) og 500 eksemplarer på
klar gjennomsiktig 180g vinyl. Ikke nok med at musikken er utrlig vakker, innpakkningen drar ikke innholdet ned på noe vis.

Første singel fra albumet kan man høre her.

Mer om bandet finner du her; #1 #2 #3 #4

tirsdag, september 24, 2013

Nytt Goldies

Nå har platesamler fanzinen til Wholsen rundet 30 utgaver. Fortsatt kommer denne svart/hvitt saken i A5 format og fortsatt er den en selvfølge for alle som betegnes eller betegner seg som vinyl junkies.

#30 inneholder selvsagt en masse snacks. Denne gangen en personlig berettning om Rory Gallagher, om selgerne på Youngstorget i Oslo (!), Yan Friis ser nærmere på Creedence Clearware Revival sitt legendariske album Cosmo's Factory. Her finner vi også mer inngående saker på artister som The Red Caps, Torill Ravnås, Vazelina bilopphøggers og Kjell Finnestad &The Teddy Boys, i tillegg til faste spalter som Auksjonsnytt, Leserbrev og Gullsitater og oppgulp.


Det er bare å glede seg over at Goldies is still going strong og oppfordre alle som føler de faller inn under vinyl junkie begrepet til abonnere (hvis de ikke gjør det allerede). Hvis ikke så selges bladet som regel på platemesser og på QXL.

mandag, september 23, 2013

Lady Midday – Shadows Of Your Mind (album anm.)

Så kommer endelig deres debutalbum etter kritikerroste singler og en av låtene har blitt en Nemi stripe. Nok ett band i Bodø-bølgen viser at den er vid og åpen, noe som gjenspeiler byens musikkliv. Ingen grunn til å tro at ikke også Lady Midday vil vil nå langt utenfor kommunegrensen med dette albumet.

Vi snakker her om behersket gitarpop/rock med tydelig 70-talls vibber som burde passe midt i blinken for Radio Norge lyttere og til bilførere på en rolig langtur. Her kommer radiofolket til å få sitt påfyll, samtidig passer den til en rolig lørdagskveld med stearinlys, ost og kjeks. Engelskspråklig tekster som ofte sentrerer seg om hverdagens kjærlighetsoppturer og små fartsdumper. Tekster som nok de fleste kan nikke gjenkjennende til. Tekstene er med ett unntak skrevet av tegneserieskaper TommySydsæter. Og som nevnt likte Lise Myhre teksten til «Magic All Around» så godt at hun laget en egen Nemi stripe til den (som forøvrig er trykt i CD heftet).

Låtene er tydeligvis bygd opp rundt småfengende gitarriff. Deretter bygges det opp ett pop/rock sound rundt dette. Etter noen lyttinger er det noen låter som vokser mer enn andre og da gjerne de mer rocka låtene. En låt som burde vært sluppet som singel er «Holding On For Years» som viser den litt mer rocka siden av bandet og ville vært en fin motvekt til den mer radiovennlige singelen «Face Book Heart» som de slapp tidligere i år. Nå skal det sies at Lady Midday er og blir ett poppa band med røtter tilbake i rocken. Så valget av singler er nok ikke tilfeldig og nok ett bevist valg for å bygge opp pop-imagen deres.

Lyden på albumet er klokkeklar og nydelig. Ikke rart da de har Hallstein Sandvin både som produsent og som fast lydtekniker. Han kjenner bandet og vet sin besøkelsestid. Sandvin behersker både sart pop og støyete avant garde og er definitivt en av Norges fremste produsenter. Når han i tillegg får gjennomgående bra låter å jobbe med så blir resultatet over gjennomsnittet. Bandet har nok bestemt rekkefølgen på låtene slik at materialet bygger seg opp i intensitet. Det begynner svært så poppa før de mer rocka låtene kommer mot slutten. Tror de hadde tjent på å variere lydbildet mer og kjørt en låt som «Better Days» mye tidligere. De om det. De kan uansett være trygge på at de har levert ett overbevisende pop/rock album som så absolutt står seg i møtet med sine konkurrenter.

Albumet gis ut 27 september og har releaseparty dagen etter på Sinus i Bodø  

fredag, september 20, 2013

Norsk pop & rock leksikon (bok anm.)

Så er endelig 2 opplag utgitt, ca 8 år etter forrige. Mye har skjedd siden da men det er det heldigvis gjort noe med. 140 nye biografier og oppdateringer/rettinger på de 1270 som er med fra forrige gang gjør boken til en selvfølge i ethvert møblert hjem hvor populærmusikk er fellesnevner for de bofaste.

Her finner man de fleste som har gitt ut ett eller flere album, som har vært på VG listen eller blitt Spellemannsprisnominert. Her er også tatt med artister og band som har utmerket seg på annet vis. Fordelt over 792 sider er denne doble mursteinen av en bok, enhver pop og rock interessert persons våte drøm. I allefall hvis man er opptatt av norske artister og band. Det kan nok betegnes som en liten skattekiste denne boken, for det er garantert ingen som kan legge hånden på hjertet og si at dette viste man fra før etter å ha lest boken fra perm til perm.

Noen vil nok si at dette finner man jo på nettet uansett. Feil. Noe ligger så klart på nettet, men mye gjør det ikke. Nå ligger hele boken i 1 utgave på nettet, men her er biografiene oppdaterte og det er mange nye i denne 2 utgaven. Likeledes er det noe med troverdigheten på ting som ligger på nettet. Her får man ett skikkelig praktverk med en rekke illustrasjoner, oversiktlig lay out og en finfin index bakerst sånn at man kan lete opp de man ikke finner med egne biografier enten det er Bannlyst eller Manna. Boken er lett å finne fram i da alle biografiene står alfabetisk uavhengig av sjangre, tid eller andre merkverdigheter.

Vega forlag skal ha skryt for å ha satset på bokverket i disse e-bok tider og ikke minst Jon Vidar Bergan skal ha skryt for jobben han har gjort med å rette opp feil og skrive nye biografier. At noen har tatt utfordringen og klart oppgaven så bra er intet mindre enn imponerende. Det er mange som vil lese dette og mange som vil mene at det mangler noe eller «det kan da ikke være rett». I de fleste tilfellene er det rett (har faktisk ikke funnet noen feil på mine stikkontroller) og om en artist eller ett band mangler kan det hende at de er skrevet inn i andre biografier. Så kan man alltids lure på hvorfor enkelte får lange biografier mens andre blir avstumpet. Her har Bergan gjort noen valg som han sikkert kan stå for og som ikke svekker leksikonet. Skulle alt vært skrevet om hver artist/band hadde vi snakket om ett 24 binds verk. Således kan man lett tilgi at kanskje noens favorittartist/band ikke får like mange ord som noen man liker mindre.

Her er selvsagt mangler (ingen er perfekte) men de er heldigvis få og ikke av typen skjemmende som dessverre det var en del av i 1 utgaven. Den groveste feilen nå er nok at Akasha, Famlende forsøk og Smell of Insence ikke er inkludert. Ikke akkurat navn de fleste vil si er familiære så sånn sett kan det helt sikkert forsvares at de er utelatt, men likefullt. Dette er band som i sine sjangre har oppnådd stor oppmerksomhet her hjemme og/eller i utlandet. Alle har fått flere av sine album utgitt/reutgitt i utlandet. Alle vil selvsagt gråte over sine savnede, men likefullt er de nok like viktig (om det går an å rangere) som en del artister som har fått egne biografier, men på den andre siden kan man si at dette er ikke hjørnestener i Norsk rock. Det er heller ikke i denne utgaven tatt med kassettalbum (eller CD-R album) i noen særlig grad, noe som også trekker litt ned, men sikkert mest for oss nerder.

Totalinntrykket er at boken er livsviktig både for oss nerder og for enhver som måtte ha ett forhold til norsk pop og rock. Dette er rett og slett pensum. Løp og kjøp.

torsdag, september 19, 2013

RIP Alex

Den polskfødte sangerinnen Alexandra Naumik Sandøy, bedre kjent som Alex, er funnet død i dag 19 september i følge flere media.

Alex er født i Litauen, vokste noen år opp i Sibir, Russland før hun tilbrakte resten av ungdomstiden i Polen. Her spilte hun inn noen plater og vant flere talentkonkurranser. Hun ga ut sitt første norske album i 1977. Hun ble raskt kjent som dama som innførte funk-rocken til Norge. Hennes album oppnådde både kritikerros, Spellemannpris og høye salg med gull- og sølvplater som resultat.

I de senere årene har hun oppholdt seg mye i USA hvor hun arbeidet som låtskriver og produsent i USA og Japan. Hun fikk bl.a. nr 1 plassering på Billboard med Leana med hennes "Faith" hvor hun bidro som produsent og komponist.

onsdag, september 18, 2013

Nytt fra gamle kjenninger

Bodø bandet Iskald melder på sin Facebookgruppe at de endelig har kommet i gang med å spille inn ett nytt album. Noe forsinket etter at de har hatt problemer med utsty
r som ble stjålet mm. Releasedato er ikke satt ennå, men høyst sannsynlig kommer albumet ut i løpet av våren 2014.

Bjerga/Iversen kom i dag med ett nytt studioalbum, om har fått tittelen "Endless Tapes". Det er tilgjengelig som nedlasting på deres Bandcamp. Albumet ble spilt inn i 2012 hos Consul80, Stavanger. Senere har det blitt mixet og masteret av Jan-M. Iversen @ TIBProd. Studio 3. Albumet kommer i deres serie med ett album i måneden på Bandcampen deres.

Fastlane Flower gikk videre i Bandwagon konkurransen i kveld (for Bodø) og blir å finne i Nordlandsfinalen som arrangeres senere i høst.

20 september vil Sub Culture Records gi ut en samling remixer og rerecorded låter som vil inkl bl.a. bidrag fra Angst Pop og Technomancer. CD kommer senere på høsten, først på strømming/DL.

Årets NØDUTGANG festival går av stabelen første helga i oktober. Kan nevnes at MetroGnom har samlet sine tropper og øvd i flere måneder for å opptre på årets festival. I tillegg gamle travere som Ronny Wærnes og nykommere som duoen Jan Gunnar Hoff & Børge Petersen-Øverleir.

tirsdag, september 17, 2013

lørdag, september 14, 2013

"Nye" live opptak med So Much Hate

Ny i den forstand at disse to konsertopptakene ikke har vært utgitt for almenheten før.

mandag, september 09, 2013

Alice & The Mountain – Nine Lives (album anm.)

Nok ett album fra Kristiansand labelen Karmakosmetix som lyser av kvalitet og minimalistisk pop som svaler ørene, demper stress og setter hodet i en finfølende og lyttende posisjon uten at man merker det. Er selskapet Norges svar på 4AD?

Kvartetten startet under navnet SiljeKåfjord, men etter noen få konserter og singler som har blitt kritikerrost opp i skyene, skiftet de navn til Alice & TheMountain. Nå er debutalbumet her og det bør flere en kritikerne sjekke ut, for maken til vakker produksjon har vel verden neppe hørt siden diverse Kirkelig kulturverksted utgivelser på slutten av 1980-tallet. Luftig og klokkeklart, nærmest minimalistisk i sin tilnærming til slitesterke melodier.

Men de kan også fyre opp og lage større lyd som på singelen «Hunt You». Her kjører de på med en produksjon som kunne vært a-ha rundt «Scoundrel Days». Storslagen og fengede flott pop. Dette er grunnstøtt i popsektoren med litt flørting mot electronica og faktisk litt Brecht over en låt som «Devil´s Favourite». Dette albumet overrasker uten å gå utenfor konseptet og tåler spilling etter spilling uten at man går lei. Til det dukker det opp for mange nye elementer som man ikke fikk med seg de forrige gangene man hørte etter. Ett tegn på kvalitet i komponering og produsering. Når utøverne i tillegg behersker materialet til fingerspissene er det bare å gi seg over. Årets pop album? Svært sannsynlig.

Releasekonsert er 11 september og releasedato for platen er 13 september.