søndag, juli 28, 2013

Polyføkt til helga!!

Ny festival for musikk fra sidelinjen. Er kommende helg i Oslo og 250 kr for fire kvelder er ett røverkjøp. Mer info finner du på Polyføkt sin web.

tirsdag, juli 16, 2013

mandag, juli 15, 2013

Div - Sorgenfrie Øyeblikk Vol.2 (album anm.)

Som regel er det noe bra og mye uinterressant på samlere, men av og til er det meste høranes og ytterst sjelden er faktisk samlere svært høranes på. Sorgenfrie øyeblikk Vol.2 er svært høranes på. Du får samling kun med juli utgaven av gatamagasinet Sorgenfri som selges i diverse Trønderlags byer.

Samlingen åpner med en hittil uutgitt akustisk versjon av låten "Maria Magdalen" med Åge Aleksandersen. Nydelig og gripende slik som bare han kan og med en tekst som treffer innertier. Det er nok ikke alle tekstene som treffer like godt, men så er da meningen at alvor og underholdning tilsammen kan utgjøre en forskjell. Det gjør definitivt denne samlingen. 

Torgeir Lund har satt sammen både denne og forrige utgave av Sorgenfrie øyeblikk og skal ha sin del av æren for at resultatet har blitt så bra som det har blitt. Samlingen viser at Trønderrocken er blitt utvidet med alt fra pop til country og i absolutt øverste kvalitetsklasse. Trondheim er Norges nye pop/rock hovedstad. Glem Bergen og Oslo, det er i Trondheim det skjer. Er du ikke overbevist så blir du det etter denne samlingen gullkorn. 

Her er electro inspirert pop fra Synne Sanden. her er rap fra Gode Ord Dør Sist, her hadcore fra Svartsyn og gammalpønk fra selveste Sjølmord (uutgitt låt i live tapping fra legendariske Club 7). Det svinger fra nytt til "gammelt". Sjangerne kommer som assorterte drops og øret har mye å glede seg over. Når samlingen + bladet kun koster en hundrelapp har vel alfri ordet pliktkjøp vært mer påkrevd enn nå. Kjøp!!

torsdag, juli 11, 2013

Ny EP fra NXP

Ny EP fra NXP. Tittelen er "Disorder" og kan lastes ned gratis (eller betal hva du vil for den) her.

Denne er betydelig mer tilbake til røtterne på 1980-tallet med repeterende noise baserte tema som møter nye tema og tilsammen skaper atmosfærer av ny musikk. Defintivt hardere enn årets album, og lett lytting for de som har inngående kjennskap til industrimusikk.

Siste låt heter "Is It All It´s Cracked Up To Be?" og er utdrag fra NXPs opptreden på fjorårets NØDUTGANG festival.

tirsdag, juli 09, 2013

Bukta trenger deg!

Buktafestivalen i Tromsø trenger ennå frivillige. Benytt sjangsen til å bli en av de som gjør festivalen mulig med å klikke deg inn her.

Årets festival går av stabelen i tidsrommet 18 til 20 juli og kan skilte med ett sterkt program som bl.a. består av; The Shining, Kvelertak, Honningbarna og The Good, the Bad & the Zugly. Ingen grunn til å gå glipp av dette med andre ord. Hele programmet finner du her.

onsdag, juli 03, 2013

Englemaker – Englemaker (EP anm.)

Oslo kvartetten Englemaker debuterer med en selvtitulert EP som vrir ut av seg høyoktan pønk. Legg til noen svintunge riffpassasjer her og der så er metal folket også invitert inn i bandets musikalske univers.

Dette er ikke musikk for pisspreik med musikk til på radio, dette er musikk for aktiv lytting på ett smertefullt høy volum, eller for å inntas i ett konsertlokale nært deg. Dette svinger farlig flott og kan minne om en blanding av TheSpectacle, Summon the Crows og Slut Machine, eller med andre ord en tidvis genial blanding av trash metal og HC.

Måten de tar sistelåten «Redd» fra å være en HC låt inn i ett metal landskap må da gi enhver lyst til å høre mer. Avsluttingen av låten med en herlig støy fanfare pirrer fantasien. Det samme gjør de på låten «Byråkrat #2». Skulle ønske de la inn mere av dette uforutsette, da ville platen ha sprengt sjangergrensene enda mer. Kort sagt, de tørr å være seg selv og gjør det med stil. Hele innpakkingen får en stakkar til å ønske seg mer. Ett perfekt utgangspunkt for splittsingelen de skal gi ut senere i år.

Debut EPen er en ensides 10" EP i en nydelig innpakking. Covret er silketrykket og i lag med den gjennomsiktige vinylen blir dette svært så lekkert. Platen kommer i ett opplag av 250 eksemplarer og er første gang for salg 6 juli på Barrikaden i Oslo, før de varmer opp for Negative ApproachJohn Dee 12 juli. Deretter bærer det ut i Europa. Dette bandet
får man definitivt høre mer fra fremover, så sjekk dem ut nå.

tirsdag, juli 02, 2013

The Ødeleggers - Kjemisk Avfall (EP anm.)

The Ødeleggers er tilbake der de slapp med fjorårets mini album «Ødelegge alt». De har ikke ødelagt alt ennå, tvert imot etterlater de seg en blomstrende sti av kjemisk avfall, i form av en splatter grønn/blank 7" EP av beste HC sort.
Som vi skrev om dem ved forrige korsvei er dette solid plantet i HC tradisjonen fra 1980-tallet. Full allsangfaktor og ditto aggresjonsutfoldelse. Akkurat hva vi trenger i sommer når folk pøser seg inn med solfaktor og svir flesket under en ozonhull rik sol. Da kan man trygt sitte innenfor skyggen og kjenne på frustrasjonene og la de få utløp i mer eller mindre samstemt vokal med The Ødeleggers.

Covret er også verdt å bemerke da det bygger opp om dommedagsfølelsen som selve platen innbyr til. En følelse som man fikk med Disorder/Kafka prosess LPen «One Day SonAll This Will Be Yours» og som blir tatt frem igjen akkurat tidsnok til å bidra til valget til høsten. Jepp dette er politisk, men ikke parti politisk, heller anti partipolitisk. Tekstene handler om frustrasjonen som bygger seg opp når man ikke har ett fnugg av håp igjen til det bestående samfunnets evne til å bevare verden. Musikken følger opp og bygger videre på de følelsene og tilsammen sklir «Kjemisk avfall» inn i en tradisjon som man enten elsker eller hater. Elsker man sjangeren så er denne EPen å regne som pliktkjøp.

mandag, juli 01, 2013

Nytt band i Bodø bølgen

Som kjent har Bodø bølgen skyllet over Norges land en stund og den har ikke tenkt å avta med det første. Nylig ga Behind the Pieces ut sin debut singel. De plasserer seg fjellstøtt mellom Kråkesølv og Trouble Circus, med sin svært så fengende singel "On The Run". Låta er utgitt som streaming, selges digitalt i de butikkene som har bra utvalg og er også utgitt som CDr singel i god gammel DIY ånd.

Til tross for at bandet ble startet utpå høsten i fjor har de allerede funnet seg en stil som skiller dem ut, laget en låt som burde fenge både svartkledde rockere og søkende popelskere. Det er en sånn låt som smyger seg inn i øret dit og lar det nynne på den mange timer (og døgn) etter at den er ferdig.

Bandet er nykonfirmert og noe av konfirmasjonspengene gikk til å gå i Bratten lydstudio hvor de fikk svært så kyndig spakehjelp fra Eivind Skaug (ex Donkyboy, Trouble Circus, DiLillis). Bak mixebordet satt også Nikolai Stemland. Tilsammen har de skrudd ett meget passende lydbilde som passer låten som den berømte hånden i hansken. Dette kan fort bli en hit, og en virkelig panstart på et band hvor alle utmerker seg, og viser at band er en kollektiv øvelse. Når slikt klaff
er er det en fryd å høre på, slik som i dette tilfellet.

King Midas sitt album Scandinavia re utgis

Etter å ha vært ute av katalogen til danske Man Rec. så tar Fysisk format ett skippertak og utgir albumet "Scandinavia" på nytt. Det skjer den 27 juli og da kommer det både digitalt og på vinyl. Sistnevnte i 250 ex med stort hefte og oppusset omslag i forhold til original utgivelsen. Samtidig som reutgivelsen vil en gjennoppdaget video til låta "Harbour Angels", klippet i Lars Von Triers Zentropa Studios, bli tilgjengelig via digitale kanaler.

Tidligere i år ga Fysisk format ut bandets nye singel "Snow". Den markerer at bandet kommer med ett flunkende nytt album i oktober. Man skal heller ikke se bort fra at det kan bli noen konserter fremover.