fredag, mars 29, 2013

Ny single fra Riöt Act


onsdag, mars 27, 2013

tirsdag, mars 26, 2013

Ny Norsk råkk video


fredag, mars 22, 2013

Ny låt fra Sarkofag


Nakkeskudd "tar kvelden"

Nakkeskudd legger opp som tidligere omtalt. I kveld er aller siste aktivitetsdag og det gjøres med en konsert på Blitz med Livstid, This thing called dying og Mansters.Mer om konserten i kveld finner du her.

Flere lenker på Nakkeskudd; #1 #2 #3 #4

Sgrow – Sgrow (EP anm.)

Kristiansands duoen Sgrow er i følge Jan Bang, noe av det mest interessante som har kommet fra den kanten av landet. Etter å ha hørt deres debut EP er det vanskelig å være uenig.

Byen har fostret band som bl.a. Munch og Kristiansand Kunst Kommando og innimellom der en plass plasserer Sgrow seg. De har Munch sin innstilling til å totalt løsrive seg fra andres forventninger å kjøre sitt løp, og samtidig inntar de ett elektronisk musikalsk landskap som KK Kommando behersket. Legg til at vokalen er like vakker og markant som Sidsel Endresen. Da sier det seg selv at dette er slitesterk musikk som vil overleve døgnflue interessen og gro i hodet til lytteren.

Duoen har da også siden starten i 2009 fått mye positiv oppmerksomhet for sin særegne sound. Noe som har ført dem til festivaler som NuMusic og Øya, og nå endelig manifestert i en fysisk utgivelse. EPen har da også blitt en svært stilsikker og vakker utgivelse som vil bli lagt merke til langt utenfor Norges grenser, for dette er musikk av internasjonal klasse. Dette er musikk som vil spinne seg vei inn i ett større publikum. Singelen «Heartstrings» som ble sluppet i forkant, er nok platens mest kommersielle låt, og burde vært A-listet på enhver radiostasjon som mener de spiller musikk for musikkens skyld.

Covret er også utsøkt og står virkelig i stil til musikken der den pirrer nysgjerrigheten og spar opp nye løsninger på hva ett godt cover er. Må ta med at utgivelsen finnes som 10" vinyl, DL, strømming og i et svært begrenset opplag som CD med kunsttrykk. De to første låtene på denne linken er fra EPen og den siste er uutgitt. Gjør deg selv en stor tjeneste, lytt og last og kjøp EPen.

torsdag, mars 21, 2013

Sindre Bjerga med to nye album

Alltid like aktive Sindre Bjerga har fått utgitt to live album på den Ukrainske labelen; We Have No Zen! Begge konsertopptakene er fra konserter i Tyskland og er fra 2011 og 2012.

Bjerga og danske Claus Poulsen utgjør duoen Star Turbine. De gjorde en turne i fjor og vil nå følge opp suksessen. Denne gangen besøker de Norge, Finland, Estland og Latvia. Denne turneen starter i morgen. Les mer om den her.

Musique Le Pop - Turn To Sand (singel anm.)

Fredrikstad trioen med det fransk-klingende navnet Musique Le Pop, slipper sin andre synthpop singel i morgen. Den kan fort bli deres gjennombrudd.

Med bakgrunn i band som f.eks; Navigators, Remington Super 60 og Safariari har de opparbeidet seg en viss erfaring. I fjor slapp de debutsingelen som vakte nok oppmerksomhet til å få radio spillinger på nasjonal radio i England og Spania.

Bandet har bakgrunn i alt fra Casio-scenen, via 60-tallspop og easy listening, til dansemusikk og indie. Det høres for de surfer vilt og freidig i sjangernes kjennetegn og koker det hele sammen til en svært så fengende fin synthpop låt. En sån låt som vi nesten ikke har hørt siden synthpopens høytid på 1980-tallet. Dette er bare å la seg forføre av.

Catchy rytmer, klokkeklart lydbilde, småsnedige arrangementer og en forførende vokal er mer enn nok til å få flere radiospillinger. Håper de lager en like forførende video til tittellåten så erobrer de sikkert YouTube folket også.

Bandet jobber med en EP som er planlagt utgitt til sommeren, og vil spille live til høsten.

onsdag, mars 20, 2013

Nytt nordisk viseblad fra i dag av.

For alle som er glad i viser er dette en merkedag. For kl 19:00 i kveld lanseres første nr av det nordiske magasinet Viser.

En ny visebølge blåser over Norden og med den kommer også et felles viseblad. I følge utgiverne er dette et «...fagtidsskrift med aktuelle artikler og reportasjer om visekunst og -kunstnere.» Bladets norske redaktør (er en svensk og en dansk redaktør også) Øyvind Rauset utdyper at «Dette er ikke et organisasjonsblad men et bredt anlagt fagtidsskrift for og om utøvende visekunstnere, det mange nå kaller singer/songwriters,..». Den som tar seg tid vil kunne se om de når sitt mål.

I den første utgaven av bladet er det bl.a. intervjuer med Siri Nilsen, CajsaStina Åkerström og SysBjerre, alle tre kjente artister og alle tre døtre av visekunstnere fra hvert sitt land. I tillegg finner man dyptpløyende fagartikler, blant annet om utviklingen av visesangeres syngestil på 1900-tallet. Det er også gjort plass til å ta tempen på Göteborgs Visfestival, som inkluderer et intervju med Alf Cranner. Det er også gjort plass til at Tonje Unstad kan presentere en nordisk tekstkonkurranse.

Som nevnt er redaktørene Skandinaviske, men det vil også være fokus på resten av Norden, slik at Island, Færøyene og Finland vil bli behørig omtalt og inkludert. Språklig vil derimot bladet basere seg på de skandinaviske språk.

Bladet er økonomisk støttet av Nordisk kulturfond og vil i begynnelsen ha ett opplag på 11000 eksemplarer. Bladet presenteres på viseklubben Nye Skalders lokale visekro, Carinas lunchbar, på Tøyen i dag kl 19:30. Konsert med Claes Pihl og Ida Svanes Ziener som en del av lanseringen.

tirsdag, mars 19, 2013

Forhåndsbestilling av Platesamleren 114

Prressemelding fra Platesamleren;

Da har det allerede gått et halvt år siden forrige Platesamleren. Og det er med stolthet og glede vi kan meddele at utgivelse nummer 114 er rett rundt hjørnet. Filene er oversendt trykkeriet, og ferdig blad forventes klart til platemessa på Rockefeller den 6.april. Så de av dere som skal dit, må gjerne plukke det opp der. Har dere ikke mulighet til det, byr det seg en ny sjanse på messa på Folkets Hus (også det i Oslo) den 27.april.

Dere andre kan få det tilsendt ved å sette inn kr 130,- på konto 6074.12.53588 (porto på kr 30,- er da inkludert i prisen) så sendes det fortløpende ut i uke 15 og utover (altså etter den 9.april). OBS! Husk å sette navn og adresse på innbetaling når dere benytter papirgiro. Det var det nemlig to som glemte forrige gang.

Bladet er på 104 sider. Selvfølgelig i farger, og inkluderer materiell og diskografier med: Suzi Quatro - Peter And Gordon - Fairport Convention - The Jet Blacks - VidarSandbeck - Nutz og Deep Purple. Samt stoff om Tom Petty, Led Zeppelin, Keith West m.m.

mandag, mars 18, 2013

Skjit-Lars – The Absolutely Last Shit (album anm.)

Utgiver oppgir at dette er ett album, men den avspilles på 45 revolusjoner i minuttet og er ensidig. Like fullt raser albumet igjennom 15 låter i løpet av under 14 minutter! Mini LP burde kanskje holde eller maxi EP? Åkke som, her snakker vi om en hardcore/pønk utgivelse med innspillinger fra tidsrommet 1981-85. Vi snakker om humor og alvor hånd i hånd. Vi snakker om den siste Skjit-Lars plata med den klingende tittelen "The Absolutley Last Shit".

Klassisk hardcore pønk med bånn gass og klare influenser fra Dead Kennedys i ene enden til Napalm Death i den andre. Selv om dette er hentet opp fra arkivene er det bemerkelsesverdig god lyd på dette og musikalskt ligger dette sannelig ikke tilbake for det meste som gis ut i sjangeren i dag. Bemerkelsesverdig all den tid at det kom en lignende LP (maxi EP) fra Skjit-Lars i 2011 og nå kommer det en til med samme kvalitet og heldigvis med "nytt" innhold.

Noen av låtene er kjent fra Terror forJesus, andre fra samlere, men de fleste er ferskvare (i den grad noe er ferskt etter 30 år i ett arkiv). Dette er en samling med låter selv kjennere av Skjit-Lars knapt har hørt om, langt mindre hørt. Andre har vært konsertfavoritter men ikke utgitt før nå. Kort sagt en vital samling årgangspønk av beste sort. For kjennere av hardcore pønk er dette ett obligatorisk innkjøp, og det gjelder å være rask. Kun 100 ex er laget.

fredag, mars 15, 2013

Atlanter med releasekonsert på Blaa i kveld.

Atlanter er i utgangspunktet Jens Carelius og Arild Hammerø som spiller rock inspirert av ørkenblues, av tysk krautrock og av gammel deltablues. I tillegg smetter de inn en kraftdose av særegenhet og ut kommer noe de selv beskriver som norsk viddeblues. Foruten Carelius og Hammerø utgjør Jonas Barsten Johnsen og Morten Kvam orkesteret.

Hammerø kan fortelle at de; "...har en åpen innfallsvinkel til å spille musikk. Låtene blir ganske forskjellig for hver konsert, og vi unngår å gjøre alt polert og planlagt. Jeg tror alle i bandet trives godt med denne åpenheten, at noe nytt kan skje på hver låt. Vi har fått denne følelsen med på plata også, og det som syr alt sammen er at det meste er basert på veldig tydelige rytmer."

Deres nye album skal lanseres på Blå i kveld. Albumet har fått tittelen "Vidde" og utgis av Jansen plateproduksjon, som CD, LP (begrenset opplag på hvit vinyl, resten på svart vinyl), DL og strømming.

Johnny Yen reutgitt















Johnny Yens solo album "The Art Of Feeding Birds" er ute digitalt i dag på det norske selskapet Dig Music Norway. Samtidig slipper de to remastringer av Coventrybandet Attrition. Det er forventet at resten av Yens utgivelser kommer i løpet av året.

En konsertopplevelse vel verdt å få med seg


Forsmak på Mørk kapittel sin mini LP

Mørkt Kapittel har lagt ut en låt fra den kommende mini LPen 'Gro Igjen'. Albummet kommer på ensidig hvit vinyl (med etching på side B) i mai 2013.

torsdag, mars 14, 2013

Nytt Blackmoon ute nå

Endelig nytt nummer av prog og rock fanzinen/magasinet Blackmoon.

Som alltid snakker vi her om ett stilsikkert musikkmagasin med lettleste og interessante artikkler. At progmusikken er i hovedsak er det ingen tvil om. Nå har det også blitt flere artikkler om både etablerte og obskurre utenlandske band, i tillegg til nye og mer eller mindre ukjente norske band.

Alt dette blir utfylt med ett fint intervju med mannen bak plateselskapet Freshtea og hans vinyl "avhengighet".Drøssevis av plateanmeldelser og litt småsladder. Akkurat sånn som ett slikt magasin skal og bør være. Anbefales til alle som er levende opptatt av prog, og alle dere andre som vil holde dere oppdatert på hva som skjer i de mørke krokene av norsk rock, der inne hvor de mer etablerte magasinene aldri titter innom.

PushWagon sin nye video


Star Turbine på ny turne

Sindre Bjerga og danske Claus Poulsen utgjør duoen Star Turbine. De gjorde en turne i fjor og vil nå følge opp suksessen. Denne gangen besøker de Norge, Finland, Estland og Latvia.

I løpet av ca ett år har de i tillegg gjort fire album. I tillegg er de uhyre aktive som soloartister og i forskjellige andre band/duo/konstellasjoner som også kommer med utgivelser. Her er vinterens turneplan;

22 mars. Stavanger, Cafe Humbug, Sindre Bjerga (solo) + Full narkose band.
23 mars, Oslo, Brugata 3A, Star Turbine + Spleppes Splopp (Borgen & Eilertsen)
24 mars, Oslo, Stein og Jord (Møllergt 37 (inng. Hammersborggt 19)) Sindre Bjerga (solo) + Claus Poulsen (solo)
25 mars, Helsinki (Finland), Vapaan Taiteen Tila, Sindre Bjerga (solo) + Claus Poulsen (solo) + IlpoHeikkinen (solo)
26 mars, Helsinki (Finland), Vapaan Taiteen Tila, Star Turbine + flere (vil bli annonsert senere)
27 mars, Tallinn, Estland, Kodu Bar, Star Turbine
28 mars, Tartu, Estland, Y Gallery, Star Turbine + flere (vil bli annonsert senere)
29 mars, Riga, Latvia, Taka Bar, Star Turbine + Sindre Bjerga (solo)
30 mars, Riga, Latvia, Bar Chomsky, Star Turbine + Sindre Bjerga (solo)

Beresford, Küchen, Solberg - Three Babies (album anm.)

Denne trioen består av Steve Beresford (multi-instrumentalist) Martin Küchen (saksofon) og Ståle LiavikSolberg (trommer). De er en improvisasjonstrio som er kjent for at alt kan skje på scena. Det vi får servert her er ikke alt, men i allefall tre improvisasjoner som er gjort på scenen på Cafe OTO.

De forbereder seg ikke og det ble ikke gjort noe etterarbeide på opptakene. What you hear is what you get. Her er samspillet mellom de tre medlemmene av største viktighet. Likeledes er det ingen tvil om at disse behersker både sine instrumenter og sitt fagfelt fullt ut.

Dette er på ingen måte lettfattelig musikk, selv for folk som er vel bevandret innen jazz. Likefullt hvis man tar seg tid i godstolen og lar musikken få godgjøre seg burde dette tiltale flere enn bare «menigheten», da de tidvis fremfører svært så interessante konstellasjoner. Andre ganger sliter de litt med å holde på intensiteten i musikken, men så er da disse svingningene og hele tiden spenningen i hva som lurer rundt neste tone, en del av opplevelsen.

På «Three Babies» får man som tittelen antyder, tre dypdyk i trioens improvisasjonsverden. Den første er den mest intense, med litt mere høytrykk i fremføringen enn i de to andre. Neste er lengre og mer søkende i sitt uttrykk og kan nok virke litt famlende til tider og dermed kan nok mange lyttere falle av underveis. Det tar de igjen med albumets siste komposisjon, som er nesten minimalistisk i uttrykket.

Som sagt er dette ikke for hver mann, men ta en lytt her. Fenget det bør du så absolutt gi resten av albumet en sjangs. Kom i 100 eksemplarer på CDr og til ubegrenset DL for de som heller foretrekker det. Sjekk denne siden for hva som er tilgjengelig.

onsdag, mars 13, 2013

Deathcrush sin nye singel

Kom ut som flexi nylig. Folk med epilepsi advares mot videoen da den kan trigge anfall.

Humbug festival


tirsdag, mars 12, 2013

Bladed - Once We Were Wild (album anm.)

Definitivt årets andre kandidat til årets album er ute nå. Bladed har levert ett stålsatt album hvor låtene sitter støpt som betong mens interiørarkitektene har gått amok i lydarkivene. Hærlig, rett og slett.

Det første som slår en er bassens fremskutte rolle i lydbildet. Rått og brutal setter den rytmen rett inn i øregangen til lytteren og slipper aldri kontrollen fra seg. Trommene følger opp og fyller ut rytmebildet. Oppå dette er gitar og en rekke andre lydkilder som får lov å leke seg. Til slutt en vokal så stilsikker som det bare går ann. Nå må det sies at ikke alle låtene er så bassorienterte, menn den er grunnsteinen i dette musikalske mesterverket av ett album.

Vokalist mm,: Anita Kaasbøll er også den som har komponert alle låtene og skrudd knottene og skapt ett klokkeklart lydbilde som er både rått og vakkert på samme tid. Albumet er som om Nick Cave skiftet kjønn og skramlet sammen Birthday Party for og lage den perfekte pop/rock plata, og det er faktisk fullt mulig at denne er det. Når det er sagt, dette er Bladed og ingenting annet.

Låtene er fengende og samtidig så spennende at de tåler uhyggelige mange gjennomspillinger. Tekstene må ikke glemmes, da de sitter som støpt inn i låtene som den naturligste ting av verden. De er forøvrig satt sammen av trommeslager Thomas Oxem. Resten av bandet består av Håvard Skaset (gitar) og Guro Skumsnes Moe (bass) og tilsammen er kvartetten utvilsomt noe av det mest spennende og mest kvalitetsorienterte Norge har å by på i det herrens år 2013. Dette er rett og slett vannvittig bra.

Omslaget er utsøkt, så også vinylen. Denne kom ut i 300 eksemplarer med en CD utgave vedlagt, der CDen inneholder ett bonus spor i forhold til vinyl utgaven. Med CDen får man også ett teksthefte.

De konsert arrangørene som sier nei takk til dette bør virkelig finne seg noe annet å gjøre. De første sjansene til å oppleve bandet i levende utfoldelse er;
14 mars Cafe Humbug, Stavanger
16 mars Big Dipper, Oslo

mandag, mars 11, 2013

Supersilent med John Paul Jones på Øya 9 august


June Korneliussen RIP

I følge an.no er sangerinnen June Korneliussen død. En stor stemme og ett av Bodøs pop og rocks mest markante utøvere har gått vekk. Kondolanser til famlien. R.I.P.

Korneliussen var opprinnelig fra Rognan i Salten. I ung alder vant hun en dansekonkurranse i Bodø. En interesse hun dyrket videre med å danse ballet. Etter hvert tok syngingen over. Som 14 åring ble hun med i sitt første band som utviklet seg til å bli BlackMorning. Har i tillegg til å synge i Black Morning, også sunget en del for Rosett. Black Morning var ett funky rockeband som i sin tid imponerte hele norges befolkning under finalen i NM i rock på Jordal amfi i Oslo sommeren 1979. Før og etter gjorde de en rekke spillejobber rundt i NordNorge og opparbeidet seg en stor fanskare. 

I 1981 gikk hun solo som June. Konsert debuterte som solo artist på Nordlandsmessa 81. Som June ga hun ut en singel og en LP/MC. Musikalsk er dette bortimot rendyrket pop, med en viss inspirasjon fra soul. Som dette gjorde hun en rekke opptredener i landsdelen og bidro på flere samlekassetter. 

21/6-85 sang hun fire låter i lag med Wienerkonservatoriets storband på deres konsert på Sinus i Bodø. Dette ble gjentatt under en Jazz festival i Wien, og dette markerte for alvor at hun nå gikk mot jazz som sitt musikalske uttrykk. Som jazzsangerinne opptrådt i lag med bl.a. Kjell Bartholdsen og ektemannen Finn Robert "Fro"Olsen som hun har spilt med under hele sin karriere. Fra høsten 98 hadde hun egen jazz trio.

I tillegg til var hun med å laget musikk til Bodø amatørteater sin forestilling "Jentedassen". Har hatt en rekke opptredener med Bodø Big Band. Satt i styret i Ad lib i 2001 og hun fikk tildelt Bodø kommunes kulturstipend for 2000.

Diskografi:
1) June - E det sant?/Hvess æ...(Igloo Records IGS 8101) 7" ps oktober (?) 81
2) June - Det e nu æ lev (Igloo Records IGL 81014) lp november 81 m/innercover (IGK 81014) MC november 81 (Eurodice/Turn Left ETL 0920) CD november 2009
3) June Korneliussen trio - Gentle Rain (Platearbeiderne: PLACD-2001) CD 2001

søndag, mars 10, 2013

Ny Trouble Circus singel


Trouble Circus er i følge dem selv, et hardtslående, hardtarbeidene punk/metal/hardrock band fra Bodø/Rognan.

De kom ut med sitt debutalbum "Ain't Shit" i 2012. Med den utgivelsen fikk også folk sørpå øyene opp for sirkuset som fikk 7 av 10 i Metal Hammer Norway og utelukkende positive anmeldelser fra andre aviser og webzines som "Ny Norsk Musikk", "Musikktrend.no" ,"Behind The Veil Magazine" osv.

Siden da har de byttet ut to medlemmer som har gjort sounden deres litt mer skjerpa og de har vokst inn i sitt eget sound. I februar signerte de en management avtale med GMR Music/Global Musicnet Scandinavia AB, som holder til i Stockholm. De er managementet bak blandt annet det svenske sleaze metal bandet Crashdiet, som nå gjør det stort rundt om i hele verden. De jager nå platekontrakt for TC hos store aktører i Europa. I den sammenheng skal sirkuset bl.a. spille oppvarming for Crashdiet på den legendariske Whisky A Go Go på Sunset Strip i LA, fredag 22 Mars. Dagen etter er de support til LA Guns, også på the Whisky.

fredag, mars 08, 2013

torsdag, mars 07, 2013

Haraball med plater

Haraball er den frydefulle friksjonen som oppstår når blodharry ex-straightedgere og highbrow elitist-punkere starter band sammen.

I dag slipper de singelen, «Jeremy Smoked», som kan høres ikveld på P3 Lydverket. Debutskiva «Sleep Tall» slippes internasjonalt på Fysisk Format 10. mai. Inntil da kan de med Wimp tilgang lytte til en offisiell spilleliste med Haraballs største inspirasjonskilder. Idag ble det også offisielt at bandet skal spille på Øyafestivalen til sommeren.

Singelen er, i likhet med resten av skiva, spilt inn og mikset av bandet selv i Crystal Canyon. Omslaget er laget Esra Caroline Røise som også stod bak omslagene på de to første sjutommerene.

I kraft av sine fem medlemmer består Haraball av over 50 år med praktisk utøvelse av hardcore-faget. De eier sjangeren. Bassist Vegard og gitarist William har spilt i et av Norges mest beryktede straight edge hardcore band, Tiebreak, inntil de ble oppløst i en tornado av slossing og maskulin kjærlighet. Kort tid etter startet William, trommis Daniel, gitarist Trond og vokalist Jon Eivind Fairfuck som ble avsluttet med mye unfinished business i bagasjen og etter 10 år med lobbyvirksomhet fra William ble bandet virkelighet i 2011 når bandets gitarmaestro og produsent Trond Mjøen fikk friminutt fra de seriøse rockebandene Euroboys og Mirror Lakes.

tirsdag, mars 05, 2013

fredag, mars 01, 2013

Hva skjer?

Vokalist Sidsel Endresen og gitarist Stian Westerhus er godt etablert hver for seg. I fjor debuterte de som duo med platen "Didimoy Dreams" til strålende kritikker. Førstkommende søndag holder de konsert på Henie Onstad Kunstsenter, der konserten er en del av kunstsenterbilletten.

Buben sitt remix album "The House Of MyAncestors Remixed" er ute som DL/strømming fra i dag av. På det albumet finner man remixer av bl.a. nordmennene Jan-Morten Iversen og NXP. CD utgaven vil Tib Prod Italy utgi senere på våren.

Fredag 12 april slipper Oslobandet Barren Womb og franske Remote en split sammen på Trondheims selskapet The Perfect Hoax. Her serveres i alt 3 låter fylt til randen av galle og mørke. Utgivelsen vil være tilgjengelig både digitalt og på 8" vinyl. Allerede nå kan man høre smakebiter fra den utgivelsen her.

Det nye albumet til Hedvig MollestadTrio (som heter All Of Them Witches) er nå tilgjengelig i et svært lite opplag av 100 eksemplarer på hvit vinyl. Kun 1 ex pr kunde og kun på postordre her

Årets første nr av Black Moon er ute i disse dager. Vel verdt å få med seg for prog og rock interesserte.

Platekompaniet øker sin satsning på WiMP i 2013. I løpet av mars flytter de som en følge av denne satsingen, hele sin nedlastningstjeneste over i WiMP. MP3 kjøpt på Platekompaniet.no kan da lastes ned på nytt i WiMP.Hva som skjer med kunder som har kjøpt MP3 fra Platekompaniet, og ikke har WIMO abonnement er usikkert. 

Kjerringråkk er konserter, jenter, kvinner, frivillighet, stå-på-vilje, samhold, musikalsk henførelse, kunstutstillinger, kjærlighet og glede. Etter eget utsagn er dette verdens vakreste festival! Går av stabelen på Sinus i Bodø i dag og i morgen.