torsdag, november 28, 2013

Electrique Norwegique - The Synth Syndrome 1 (album anm.)

Det har vært besynderlig stille fra Electrique Norwegique en stund nå. Faktisk flere år siden forrige utgivelse. Men nå er de heldigvis tilbake med nytt album. «The Synth Syndrome 1» er tittelen og innholdet er i samsvar med hva albumnavnet lover.

 Dette er synthbasert kraut slik som man husker fra Tangerine Dream, Klaus Schulze og det gjenget der på 1970-tallet. Her pensles det opp lydlandskaper ved hjelp av klanger og looper og elektroniske lydkilder.

Duoen består av Øyvind Hellner og Roar Borge. Kjente navn innenfor sjangeren i Norge. Her får de virkelig vist sin rutine og kreativitet. Akkurat når man synes de første låtene er for korte smeller de til med tittellåten på ca 25 minutter. Sånn skal det være. En komposisjon man virkelig kan drømme seg vekk i og la tankene sveve fritt i. Dette er rett og slett musikk for høy lyd o
g headphones og bare la verden der ute være i fred i noen minutter.

Albumet er velkomponert og oser av kvalitet. Skal man si noe negativt om det er det vel at covret kunne vært mer spenstig. Men pytt, det er musikken som teller og den er det ikke noe å utsi på. Albumet kan man få gratis eller legge igjen noen kroner (som de virkelig fortjener) ved å laste ned her.