mandag, september 23, 2013

Lady Midday – Shadows Of Your Mind (album anm.)

Så kommer endelig deres debutalbum etter kritikerroste singler og en av låtene har blitt en Nemi stripe. Nok ett band i Bodø-bølgen viser at den er vid og åpen, noe som gjenspeiler byens musikkliv. Ingen grunn til å tro at ikke også Lady Midday vil vil nå langt utenfor kommunegrensen med dette albumet.

Vi snakker her om behersket gitarpop/rock med tydelig 70-talls vibber som burde passe midt i blinken for Radio Norge lyttere og til bilførere på en rolig langtur. Her kommer radiofolket til å få sitt påfyll, samtidig passer den til en rolig lørdagskveld med stearinlys, ost og kjeks. Engelskspråklig tekster som ofte sentrerer seg om hverdagens kjærlighetsoppturer og små fartsdumper. Tekster som nok de fleste kan nikke gjenkjennende til. Tekstene er med ett unntak skrevet av tegneserieskaper TommySydsæter. Og som nevnt likte Lise Myhre teksten til «Magic All Around» så godt at hun laget en egen Nemi stripe til den (som forøvrig er trykt i CD heftet).

Låtene er tydeligvis bygd opp rundt småfengende gitarriff. Deretter bygges det opp ett pop/rock sound rundt dette. Etter noen lyttinger er det noen låter som vokser mer enn andre og da gjerne de mer rocka låtene. En låt som burde vært sluppet som singel er «Holding On For Years» som viser den litt mer rocka siden av bandet og ville vært en fin motvekt til den mer radiovennlige singelen «Face Book Heart» som de slapp tidligere i år. Nå skal det sies at Lady Midday er og blir ett poppa band med røtter tilbake i rocken. Så valget av singler er nok ikke tilfeldig og nok ett bevist valg for å bygge opp pop-imagen deres.

Lyden på albumet er klokkeklar og nydelig. Ikke rart da de har Hallstein Sandvin både som produsent og som fast lydtekniker. Han kjenner bandet og vet sin besøkelsestid. Sandvin behersker både sart pop og støyete avant garde og er definitivt en av Norges fremste produsenter. Når han i tillegg får gjennomgående bra låter å jobbe med så blir resultatet over gjennomsnittet. Bandet har nok bestemt rekkefølgen på låtene slik at materialet bygger seg opp i intensitet. Det begynner svært så poppa før de mer rocka låtene kommer mot slutten. Tror de hadde tjent på å variere lydbildet mer og kjørt en låt som «Better Days» mye tidligere. De om det. De kan uansett være trygge på at de har levert ett overbevisende pop/rock album som så absolutt står seg i møtet med sine konkurrenter.

Albumet gis ut 27 september og har releaseparty dagen etter på Sinus i Bodø