fredag, september 27, 2013

Exploding Head Syndrome – Disciples Of Reason (album anm.)

11 låter svidd av på 31 minutter. Hardt, fort og rått. Kort sagt ett album for de som liker hardcore pønk med det klassiske snevet av metal i lydbildet. En klassiker er født!

Dette er første album fra det Oslo baserte HC orkestret som inkl bl.a. Geir Zahl (ex Kaizers Orchestra). Tro nå ikke at Zahl sin musikalske bakgrunn får prege lydbildet. Dette er kompromissløst som bare f. Dette er en maktdemonstrasjon av ett album. At de har vært på turne med Blood Command er ikke rart da de bor i samme gata.

Det som skiller Exploding Head Syndrome fra mange i samme sjanger er deres teft for fengende riff og ditto oppbygging av låter rundt disse. Man hører det klart å tydelig fra låt nr 2 og utover. Her pøses det på med rytmeskifter og ett øs som man sjelden hører nå til dags. Bandet pøser på med lyd så det er helt oppe på bristepunktet. Det må bemerkes at de ligger muligens litt over her og der men skitt au, når resultatet blir så steintøfft som dette bærer man over med det.

Må få med at vokalen er engelskspråklig, albumet har de gitt ut selv og innpakkingen er utsøkt der det fremhever mørket tekstene sentrerer seg rundt. I det hele tatt er dette et album som garantert vil seile opp som en klar favoritt i blant sjanger fansen og det er ingen grunn til ikke å tro på nok en solid norsk eksportvare ut i verden. Må høres. Første single fra albumet "Black Gold" ligger ute på bandets Urørt

Albumet slippes på vinyl og CD 9 oktober, med releasekonsert på John Dee i Oslo samme kveld. Kjenn din besøkelsestid. Dette vil du ikke gå glipp av.