mandag, september 09, 2013

Alice & The Mountain – Nine Lives (album anm.)

Nok ett album fra Kristiansand labelen Karmakosmetix som lyser av kvalitet og minimalistisk pop som svaler ørene, demper stress og setter hodet i en finfølende og lyttende posisjon uten at man merker det. Er selskapet Norges svar på 4AD?

Kvartetten startet under navnet SiljeKåfjord, men etter noen få konserter og singler som har blitt kritikerrost opp i skyene, skiftet de navn til Alice & TheMountain. Nå er debutalbumet her og det bør flere en kritikerne sjekke ut, for maken til vakker produksjon har vel verden neppe hørt siden diverse Kirkelig kulturverksted utgivelser på slutten av 1980-tallet. Luftig og klokkeklart, nærmest minimalistisk i sin tilnærming til slitesterke melodier.

Men de kan også fyre opp og lage større lyd som på singelen «Hunt You». Her kjører de på med en produksjon som kunne vært a-ha rundt «Scoundrel Days». Storslagen og fengede flott pop. Dette er grunnstøtt i popsektoren med litt flørting mot electronica og faktisk litt Brecht over en låt som «Devil´s Favourite». Dette albumet overrasker uten å gå utenfor konseptet og tåler spilling etter spilling uten at man går lei. Til det dukker det opp for mange nye elementer som man ikke fikk med seg de forrige gangene man hørte etter. Ett tegn på kvalitet i komponering og produsering. Når utøverne i tillegg behersker materialet til fingerspissene er det bare å gi seg over. Årets pop album? Svært sannsynlig.

Releasekonsert er 11 september og releasedato for platen er 13 september.