torsdag, august 01, 2013

Tromsø brenn! (album anm.)

Bukta festivalen feiret 10 år med å utgi dobbel LPen "Tromsø brenn!". Og for en samling det har blitt. En svært så lyttervennlig innblikk i hva som har skjedd i Nordens Paris i tidsrommet 1963-2013.

For alle som ikke har inngående innblikk i hva som har skjedd i Tromsøs rockeverden de siste 50 åra så er dette den perfekte introduksjonen. Fordelt over 4 LP sider finner man 28 låter som på hver sin måte har satt sitt preg på byens rockemiljø og utvikling. Å fremheve noen blir feil og ja det er noen som mangler, det vil det nødvendigvis være da en dobbel LP ikke har uendelig med spilletid.

Når det er sagt, her har man klart å få de fleste "viktige" artistene med og de fleste rettningene representert. Likefullt savnes Norges første black metal band 666. Det er nok den største svakheten med samlingen. Det er bare å håpe det kommer en oppfølger snart. Til tross for savnet kan samlingen anbefales på det sterkeste. For er man glad i god rock vil man finne svært mange gode eksempler på "arten" her.

Albumet er presset i totalt 480 eks. fordelt på 5 forskjellige farger; rød, blå, grønn, gul og orange. Er ikke plata å få kjøpt i nærmeste vinylasyl så send en mail til booking(at)bukta(dot)no og bestille ditt eksemplar. Koster kun 299,- + porto.