mandag, juli 01, 2013

Nytt band i Bodø bølgen

Som kjent har Bodø bølgen skyllet over Norges land en stund og den har ikke tenkt å avta med det første. Nylig ga Behind the Pieces ut sin debut singel. De plasserer seg fjellstøtt mellom Kråkesølv og Trouble Circus, med sin svært så fengende singel "On The Run". Låta er utgitt som streaming, selges digitalt i de butikkene som har bra utvalg og er også utgitt som CDr singel i god gammel DIY ånd.

Til tross for at bandet ble startet utpå høsten i fjor har de allerede funnet seg en stil som skiller dem ut, laget en låt som burde fenge både svartkledde rockere og søkende popelskere. Det er en sånn låt som smyger seg inn i øret dit og lar det nynne på den mange timer (og døgn) etter at den er ferdig.

Bandet er nykonfirmert og noe av konfirmasjonspengene gikk til å gå i Bratten lydstudio hvor de fikk svært så kyndig spakehjelp fra Eivind Skaug (ex Donkyboy, Trouble Circus, DiLillis). Bak mixebordet satt også Nikolai Stemland. Tilsammen har de skrudd ett meget passende lydbilde som passer låten som den berømte hånden i hansken. Dette kan fort bli en hit, og en virkelig panstart på et band hvor alle utmerker seg, og viser at band er en kollektiv øvelse. Når slikt klaff
er er det en fryd å høre på, slik som i dette tilfellet.