mandag, juli 15, 2013

Div - Sorgenfrie Øyeblikk Vol.2 (album anm.)

Som regel er det noe bra og mye uinterressant på samlere, men av og til er det meste høranes og ytterst sjelden er faktisk samlere svært høranes på. Sorgenfrie øyeblikk Vol.2 er svært høranes på. Du får samling kun med juli utgaven av gatamagasinet Sorgenfri som selges i diverse Trønderlags byer.

Samlingen åpner med en hittil uutgitt akustisk versjon av låten "Maria Magdalen" med Åge Aleksandersen. Nydelig og gripende slik som bare han kan og med en tekst som treffer innertier. Det er nok ikke alle tekstene som treffer like godt, men så er da meningen at alvor og underholdning tilsammen kan utgjøre en forskjell. Det gjør definitivt denne samlingen. 

Torgeir Lund har satt sammen både denne og forrige utgave av Sorgenfrie øyeblikk og skal ha sin del av æren for at resultatet har blitt så bra som det har blitt. Samlingen viser at Trønderrocken er blitt utvidet med alt fra pop til country og i absolutt øverste kvalitetsklasse. Trondheim er Norges nye pop/rock hovedstad. Glem Bergen og Oslo, det er i Trondheim det skjer. Er du ikke overbevist så blir du det etter denne samlingen gullkorn. 

Her er electro inspirert pop fra Synne Sanden. her er rap fra Gode Ord Dør Sist, her hadcore fra Svartsyn og gammalpønk fra selveste Sjølmord (uutgitt låt i live tapping fra legendariske Club 7). Det svinger fra nytt til "gammelt". Sjangerne kommer som assorterte drops og øret har mye å glede seg over. Når samlingen + bladet kun koster en hundrelapp har vel alfri ordet pliktkjøp vært mer påkrevd enn nå. Kjøp!!