mandag, mars 18, 2013

Skjit-Lars – The Absolutely Last Shit (album anm.)

Utgiver oppgir at dette er ett album, men den avspilles på 45 revolusjoner i minuttet og er ensidig. Like fullt raser albumet igjennom 15 låter i løpet av under 14 minutter! Mini LP burde kanskje holde eller maxi EP? Åkke som, her snakker vi om en hardcore/pønk utgivelse med innspillinger fra tidsrommet 1981-85. Vi snakker om humor og alvor hånd i hånd. Vi snakker om den siste Skjit-Lars plata med den klingende tittelen "The Absolutley Last Shit".

Klassisk hardcore pønk med bånn gass og klare influenser fra Dead Kennedys i ene enden til Napalm Death i den andre. Selv om dette er hentet opp fra arkivene er det bemerkelsesverdig god lyd på dette og musikalskt ligger dette sannelig ikke tilbake for det meste som gis ut i sjangeren i dag. Bemerkelsesverdig all den tid at det kom en lignende LP (maxi EP) fra Skjit-Lars i 2011 og nå kommer det en til med samme kvalitet og heldigvis med "nytt" innhold.

Noen av låtene er kjent fra Terror forJesus, andre fra samlere, men de fleste er ferskvare (i den grad noe er ferskt etter 30 år i ett arkiv). Dette er en samling med låter selv kjennere av Skjit-Lars knapt har hørt om, langt mindre hørt. Andre har vært konsertfavoritter men ikke utgitt før nå. Kort sagt en vital samling årgangspønk av beste sort. For kjennere av hardcore pønk er dette ett obligatorisk innkjøp, og det gjelder å være rask. Kun 100 ex er laget.