fredag, mars 22, 2013

Sgrow – Sgrow (EP anm.)

Kristiansands duoen Sgrow er i følge Jan Bang, noe av det mest interessante som har kommet fra den kanten av landet. Etter å ha hørt deres debut EP er det vanskelig å være uenig.

Byen har fostret band som bl.a. Munch og Kristiansand Kunst Kommando og innimellom der en plass plasserer Sgrow seg. De har Munch sin innstilling til å totalt løsrive seg fra andres forventninger å kjøre sitt løp, og samtidig inntar de ett elektronisk musikalsk landskap som KK Kommando behersket. Legg til at vokalen er like vakker og markant som Sidsel Endresen. Da sier det seg selv at dette er slitesterk musikk som vil overleve døgnflue interessen og gro i hodet til lytteren.

Duoen har da også siden starten i 2009 fått mye positiv oppmerksomhet for sin særegne sound. Noe som har ført dem til festivaler som NuMusic og Øya, og nå endelig manifestert i en fysisk utgivelse. EPen har da også blitt en svært stilsikker og vakker utgivelse som vil bli lagt merke til langt utenfor Norges grenser, for dette er musikk av internasjonal klasse. Dette er musikk som vil spinne seg vei inn i ett større publikum. Singelen «Heartstrings» som ble sluppet i forkant, er nok platens mest kommersielle låt, og burde vært A-listet på enhver radiostasjon som mener de spiller musikk for musikkens skyld.

Covret er også utsøkt og står virkelig i stil til musikken der den pirrer nysgjerrigheten og spar opp nye løsninger på hva ett godt cover er. Må ta med at utgivelsen finnes som 10" vinyl, DL, strømming og i et svært begrenset opplag som CD med kunsttrykk. De to første låtene på denne linken er fra EPen og den siste er uutgitt. Gjør deg selv en stor tjeneste, lytt og last og kjøp EPen.