torsdag, mars 14, 2013

Beresford, Küchen, Solberg - Three Babies (album anm.)

Denne trioen består av Steve Beresford (multi-instrumentalist) Martin Küchen (saksofon) og Ståle LiavikSolberg (trommer). De er en improvisasjonstrio som er kjent for at alt kan skje på scena. Det vi får servert her er ikke alt, men i allefall tre improvisasjoner som er gjort på scenen på Cafe OTO.

De forbereder seg ikke og det ble ikke gjort noe etterarbeide på opptakene. What you hear is what you get. Her er samspillet mellom de tre medlemmene av største viktighet. Likeledes er det ingen tvil om at disse behersker både sine instrumenter og sitt fagfelt fullt ut.

Dette er på ingen måte lettfattelig musikk, selv for folk som er vel bevandret innen jazz. Likefullt hvis man tar seg tid i godstolen og lar musikken få godgjøre seg burde dette tiltale flere enn bare «menigheten», da de tidvis fremfører svært så interessante konstellasjoner. Andre ganger sliter de litt med å holde på intensiteten i musikken, men så er da disse svingningene og hele tiden spenningen i hva som lurer rundt neste tone, en del av opplevelsen.

På «Three Babies» får man som tittelen antyder, tre dypdyk i trioens improvisasjonsverden. Den første er den mest intense, med litt mere høytrykk i fremføringen enn i de to andre. Neste er lengre og mer søkende i sitt uttrykk og kan nok virke litt famlende til tider og dermed kan nok mange lyttere falle av underveis. Det tar de igjen med albumets siste komposisjon, som er nesten minimalistisk i uttrykket.

Som sagt er dette ikke for hver mann, men ta en lytt her. Fenget det bør du så absolutt gi resten av albumet en sjangs. Kom i 100 eksemplarer på CDr og til ubegrenset DL for de som heller foretrekker det. Sjekk denne siden for hva som er tilgjengelig.