mandag, januar 28, 2013

Album samarbeid mellom Ronny Wærnes og Hal McGee

I går (søndag 27 januar) kom det ett nytt album fra Ronny Wærnes. Denne gangen i samarbeid med en av de mest aktive eksperimentalistene fra USA, Hal McGee.

Wærnes hører til i skjæringspunktet mellom støy og eksperimentel musikk og har i den senere tid beveget seg mer og mer vekk fra støyen. Her er han helt klart på vei tilbake samtidig som han viser sin mer eksperimentelle side. McGee er i ett kjent lydlandskap og de utfyller hverandre strålende her. De leker (bokstavelig talt til tider) med lyder og lydkulisser og setter de opp mot hverandre og i sammenheng med hverandre som gjør dette albumet svært så forfriskende til tider.

"Decisive Thoughts by the Intermediate Flare" er sammensatt av mikrokassett opptak som er spleiset i lag av lydkilder fra field recordings og elektronikk til perkusjon og ren støy. Det er nødt til å svinge fra øyeblikk hvor man får pusten tilbake etter å ha tilbakelagt øyeblikk man nesten glemmer å puste. Slike prosjekter har den fordelen at de kan skape gull, men samtidig den fallgruven at de skaper tull. Heldigvis er det meste som skapes her av edlere metaller og vel verdt en lytt.