mandag, desember 17, 2012

lørdag, desember 15, 2012

Sarkofag live


torsdag, desember 13, 2012

Litangen slutter i Kråkesølv

Trommeslager Thomas Litangen har sluttet i Kråkesølv, i følge en melding han har lagt ut på sin egen Facebook konto. Meldingen er som følger;
 
"Kjære alle sammen. I går spilte jeg min siste konsert med Kråkesølv. Det har vært fem fantastiske år, og jeg har fått oppleve en million ting jeg aldri kunne forestilt meg da vi starta opp. Nå har jeg bestemt meg for å slutte i bandet. Grunnen er ikke mer dramatisk enn det at jeg ønsker å prioritere andre prosjekter i tiden fremover, og vi er fortsatt gode venner. Petter, Fredrik og Kristoffer kommer til å fortsette som før, og jeg er overbevist om at de vil finne en bra fyr til å ta over trommestolen. Takk for alt så langt – vi sees ved neste korsvei. ♥"

torsdag, desember 06, 2012

Sound of Mu lever igjen!!

Noen har sikkert fått med seg at ett av de mest spennende konsertstedene i Oslo by, Sound of MU, mistet skjenkebevildningen tidligere i høst, og hele MU konseptet holdt på og gå nedenom og hjem av den grunn. Nå meldes det at gjengen bak MU har stablet seg "...sånn halvveis opp på beina..". 

MU har store forhåpninger om å få skjenkebevilgningen tilbake rett over nyttår. Inntil da så er det startet opp kafèdrift. Dermed kan det avholdes konserter, utstillinger, mm. Det snackes om microøl fra nærligende bryggeri og kortreist suppe fra kjøkkenet på Riverside Ungdomshus i Grønnlandsleiret. Så nå er det bare å støtte opp om stedet. For øyeblikket er det utstilling der, nærmere bestemt Norsk Billedhoggerforenings Juleutstilling: Less is a Bore. På lørdag kommer engelske Now å gjør en konsert. Mye å glede seg over med andre ord. 

onsdag, desember 05, 2012

Nye plater som kommer snart (og ett album som er kommet)

Det nærmer seg jul og som seg hør og bør dukker det opp drøssevis med dølle juleplater fra artister som er godt over middagshøyden i sin karriere. Men fotvil ikke det finnes ennå nok av artister som setter musikken i høysetet for å gjøre akkurat din hverdag ett bedre sted å være enn fremfor radioens endeløse mas om mer jul.

Helldorado sin nye singel "Bones In The Closet/Lost Highway Motel" er første smakebit fra bandets kommende album "Bones In The Closet", bandets femte utgivelse. Bandet har spilt land og strand rundt i Norge, har gjennomfør flere turnéer i Europa og nå er det jammen på tide at de får sitt fortjente gjennombrudd også her hjemme. Det nye albumet slippes først i Skandinavia før det lanseres fysisk og digitalt i Europa fulgt av en Europa turne utpå nyåret en gang.Vinylversjonen av singelen blir tilgjengelig i oppegående platesjapper samt på Bandcamp (her kan den også forhåndsbestilles) f.o.m. fredag 7. desember, så løp å kjøp.Ennå i tvil, lytt her. Må vel legges til at covret kommer i 3D og det er vedlagt 3D briller for full nytelse av omslaget. Begrenset opplag, der det noen steder oppgis 300 ex andre steder 500 ex.

For de av oss med gode evner til å vente på noe godt, kan glede seg til nyåret. Da kommer Jorn med ett oppsamlingsalbum med låter som er utgitt før, men blir nå remixet og lagt på orkesterlyd i tillegg til den klassiske Jorn sounden. Metal band har lekt seg med symfonikere før, og gjør det nok igjen, så også Jorn. Albumet skal hete "Symphonic" og er i butikken i Amerika 22 januar og i Europa må vi vente til 25 januar, i følge Blabbermouth.

1. februar kommer The Good The Bad & The Zugly ut med sitt album "Anti Music World". Smakebiter blir sluppet strategisk i desember og januar, så sjekk din faste leverandør av nedlastbart lydmateriale for oppdateringer derfa. Vi snakker her om bandets debutalbum etter fire singler hittil, og flere skal det nok bli fremover.

Rune grammofon slår skikkelig på stortrommen og gir uten en 7 LP boks med Arve Henriksen. Herligheten har fått tittelen "Solidification" og kan forhåndsbestilles her. Boksen vil inneholde albumene "Sakuteiki", "Chiaroscuro" og "Strjon" (alle med bonus låter) og ett helt nytt album som heter"Chron". Sistnevnte på hvit vinyl, de andre på svart vinyl. I tillegg inneholder boksen ett hefte på 24 sider og en dobbel DVD med all lyden fra vinylene.

Ronny Wærnes er stadig like aktiv og leverer låter til samlere over hele verden. Amerikanske Hal McGee er omtrent like aktiv med å utgi samlere. Nå har de og en drøss andre artister slått sine komposisjoner sammen til samleren "We and Hal McGee" som kan lastes ned gratis her.

Og for de av oss som på død og liv aldri får nok av ferske julesanger med en liten vri, så anbefales også i år, Alternativ julekalender. Ny gratis og garantert fersk julelåt hver dag rett inn på mailboksen din, eller lastes ned her (der ligger også de siste års kalendre til nedlasting for de som også ønsker ikke fullt så fersk julemusikk). 

mandag, desember 03, 2012

Nasjonalbiblioteket tar vare på musikken

Pliktavlevering  
Nasjonalbiblioteket skal samle inn og bevare alt som publiseres og gjøres tilgjengelig for allmennheten. Vår nasjonale hukommelse bygges opp av mange små deler. Også lokale utgivelser - uansett format eller innhold - er viktige bidrag. For å fange opp flere slike utgivelser trenger vi din hjelp!
 
Musikkutgivelser
Musikkutgivelser som CDer og vinylplater skal avleveres i to eksemplarer. Hvis dine utgivelser distribueres av Bare Bra Musikk, Indie Distribution, MUDI, Musikkoperatørene, Nordisk Film, Slagerfabrikken, Sonet, Tuba eller Voices Music & Entertainment, kan du regne med at disse distributørene tar seg av avlevering til oss. I alle andre tilfeller er vi avhengige av at utgiver eller label sender sine utgivelser direkte til oss.
 
Plakater, løpesedler og flyveblader
Musikkrelatert småtrykk og informasjonsmateriell av ulike typer er også viktige deler av vår musikkhistoriske og visuelle kulturarv. Dette ønsker vi mer av, men her er vi enda mer avhengige av at utgivere selv sender to eksemplarer til oss!
 
Digital avlevering av musikk
Hvis du gir ut musikk bare digitalt for distribusjon over nett, kan du benytte dette grensesnittet for å sende lydfilene dine til oss.
 
Vår adresse er:
 
Nasjonalbiblioteket
Pliktavlevering
8607 Mo i Rana
 
Hjelp oss å informere!  
Vi ber dere videresende dette nyhetsbrevet til lokale musikkartister, konsertarrangører, organisasjoner, og andre lokale utgivere dere kjenner til. Du kan skrive ut vår A4-plakat til bruk på oppslagstavler og lignende.
 
Kontakt oss
For mer informasjon om pliktavlevering, se våre nettsider.
Du kan også kontakte oss via e-post (pliktavlevering-musikk@nb.no), eller ringe oss på tlf 75 12 11 78.