mandag, oktober 31, 2011

Gamle plater på nytt

Fru Pedersen sitt album "Blandt Kløver og Sopp" kom ut på dobbel vinyl i 1994. Albumet har siden da vært de heldige få som har fått høre og nyte dette mesterverket. Nå har Datura Records lagt ut albumet som streaming igjennom MySpace (her og her), slik at alle kan få nyte godt av plata.

Rett før helgen kom også Jimbo Jones sitt album "Ufo 666" ut på vinyl. Hitill har det kun vært tilgjengelig som gratis nedlasting. Nå foreligger det i spektakulært cover, 180 g vinyl og i et begrenset opplag av 270 eksemplarer. Den kan også kjøpes på nettet fra Tiger. Det er vel unødvendig å påpeke at platen er ett pliktkjøp, som kan spilles både til fest og til lytteaften.

fredag, oktober 28, 2011

Nytt Goldies

Endelig nytt Goldies. Det føles virkelig slikt, selv om Goldies er en av norges (til tross for post adresse i Spania) mest aktive fanziner.

I det seneste nummeret så er det hovedfokus på Kirsti Sparboe. Sangerinnen fra Tromsø som la Norge for sine føtter på 60-tallet og etter det gjorde suksess i utlandet. I følge diskografien er det faktisk utgitt egne Sparboe plater i så eksotiske strøk av verden som Argentina!

I tillegg er det portrett av Thor G. Norås. Nevnte Norås og redaktør WHolsen starter også en ny graveserie der de leter etter (vinyl)skatter. I tillegg faste spelter som auksjonsnytt og messeoversikt etc. Det er også en større reportasje fra Biri-messa og konsertene derifra.

Så er det bare å håpe at det blir laget en webside for Goldies slik at det blir lettere for folk å få kontaktet redaktøren for å kjøpe abonnement, og gjerne et forside galleri slik at folk virkelig får et lite innblikk i hva fanzinen har å by på.

Fin Serck-Hanssen. Musikkfoto fra 1979-1986. En utstilling.


FinSerck-Hanssen sin utstilling "Musikkfoto fra 1979-1986" blir vist fra 30 november (kl 14:00) på Rockheim i Trondheim, og henger til 11 desember. 

Utstillingen tar for seg det alternative rockemiljøet i Norge og Storbritannia i perioden 1979-86. Her finner  man norske helter som Hærverk, Kjøtt, The AllerVærste og utenlandske navn fra Iggy Pop til et da nokkså ukjent band ved navn Depeche Mode, som ennå hadde til gode å få ut debut albumet sitt.

Her er publikum som er i ekstatisk glede over musikk og samvær, i lag med artister som tilsammen er små og detaljrike glimt inn i en svunnen tid. At utstillingen er en del av Dokumentarfestivalen er ikke tilfeldig. I den sammenheng vil Fin Serck-Hanssen (fotograf) og Geir Rakvaag (musikkjournalist i Dagsavisen) være å finne på Dokkhuset, 26.11.11, klokka 18.00, hvor de vil samtale om utstillingen og temaer den bringer til torgs. 

Fin Serck-Hanssen er en av de mest respekterte fotografene i Norge og har siden karrierestarten gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt fotoskole i England og med sitt virke skapt en skole her hjemme på hva et rockefotografi kan være. Han er representert ved en rekke kunstinstitusjonar, som f.eks National Museum of Photography, Film and Television i England og i Museum for Samtidskunst i Oslo. Utstillingen førte også til at boken "In Between Pictures" kom ut tidligere i år. 

torsdag, oktober 27, 2011

Årets NØDUTGANGfestival starter i dag


Slik ser årets NØDUTGANGFESTIVAL program ut;

Torsdag 27 oktober på Dama Di
kl 20:00. Gratis.

PLX-15
Micromacro
Zanstones (USA)
Hanssen / Wærnes
Alexander Rishaug

Fredag 28 oktober på Dama di
Kl 16:00. Gratis.

Ewa Jacobsson (SWE)
Traumas

Fredag 28 oktober på Sinus
Dører åpner kl 20:00. Bilettpris; 150,- NOK.

Borgen/Eilertsen
The Artaud Beats (UK) (aka This Is Not Henry Cow)
Cinema Soloriens & The Cosmo-Drama featuring Marshall Allen & James Harrar (USA)
Blaakraft
Biosphere

Lørdag 29 oktober Lørdagskafe på Sinus
Ca kl 14:00. Gratis.

Artister fra festivalens program - annonseres senere

Lørdag 29 oktober på Sinus
Dører åpner kl 20:00. Bilettpris; 150,- NOK.

Forestillingen “Skjær mæ laus” Kompani 10
Karstein Djupdal
Parking Non-Stop (Wales)
Termisk Sammenbrudd
Metrognom
Chaos Physique (IT)

Søndag 30 oktober på Dama Di
Kl 20:00 Gratis.

NXP+The Dead Players
Out There
Mouches Volantes
Bodycocktail (USA) starring Skjit -Lars

I tillegg vil det bli vist filmer, bl.a. fra Nordland kunst-, og filmfagskole i Kabelvåg på Sinuskonsertene.
Årets plakat er designet av Lasse Marhaug.

Norsk pønk del 2 ute i bokform fra i dag av

Trygve Mathiesens bok "Norsk Postpunk 1980-1985" er i salg i fra i dag av, selv om releasekonserten for boken først er i neste uke.

konserten 3 novemberJohn Dee i Oslo vil Holy Toy fremføre hele "Warsawa" albumet sitt, både fordi det er en av milepælene i norsk postpunk, men også fordi det er ranket høyt på høstens store snakkis, Morgenbladets topp 100 norske album liste. I tillegg spiller urpønkerne De sjernerte sin første konsert siden de forlot puberteten (?) i 1982. Virkelig noe å se fram til med andre ord.Hovedfokuset vil naturlig nok være på Mathiesens bok "Fra hardcore til a-ha – norsk postpunk 1980-1985", som er den fulle tittelen. Forfatteren debuterte i bokform i 2007 med første del om norsk pønk i form av "Tre grep og sannheten – norsk punk 1977-1980". Siden da har han gitt ut to bøker om Sex Pistols sine to første konserter i Norge og vært engasjert som punk- og postpunkkonsulent under oppstarten av Rockheim i Trondheim.

I "Norsk postpunk 1980-1985" fortsetter Mathiesen der han slapp forrige gang. Her løftes det på myter og sannheter graves frem til allmen beskuelse. Boken er like viktig som den første om norsk pønk, da den for første gang setter en av de mest kreative musikkrevolusjonene inn i en helhet i mellom to permer. Forfatteren vil være tilstedet på releasepartyet for både å signere og selge sin bok.onsdag, oktober 26, 2011

Nyheter

Anne Hilde Neset tiltrer som ny kunstnerisk leder i Ny Musikk. Neset har et stort internasjonalt nettverk når hun nå tilrer ny stilling. Hun kan se tilbake på 16 år i utlandet der hun har virket som viseredaktør i The Wire i 14 år, og har samtidig fungert som kurator, foreleser og kritiker innen lydkunst, komposisjon og kunstmusikk på internasjonal basis. Hun grunnla Electra Productions i 2003. Nesset har i tillegg kuratert festivaler og utstillinger internasjonalt for ledende institusjoner, samt jobbet som programleder BBC Radio. Hun tiltrer som ny kunstnerisk leder 1. februar 2012.

NXP kommer ut med nytt album i morgen. I tillegg gir han og Kjetil Hanssen ut splitt singel i lag. Dvs singel album, da begge sidene avsluttes med en lukket rille slik at spilletiden er uendelig. Hanssen gir også ut ett CDr album i lag med Ronny Wærnes. Alt i annledning åpningen av årets NØDUTGANGfestival (kommer tilbake til den i morgen).

Komponistenes vederlagsfond tildelinger høsten 2011 er klare. Styret har innvilget støtte til 81 søkere for til sammen kroner 3 803 800,- i sitt tildelingsmøte 12. og 13. oktober 2011. Blandt de som kan se høsten litt lysere i møte finner vi Lasse Marhaug, Ewa Jacobsson og Kristin Asbjørnsen. For full liste, se her.
tirsdag, oktober 25, 2011

RIP Fan Fanzine

Etter knapt 2 1/2 års drift og 25 gratis nummer legger Oslo magasinet (som de omtaler seg selv som) Fan Fanzine inn årene og lar støvet fylle tastaturet.

Det hele startet i mai 2009 med ett ønske om å lage ett magasin for og av fans for å fylle tomrommet som var da av mangelen på regelmessige utgivelser i papir form av musikkstoff på norsk. Dagspressens nokkså tilfeldige dekkning og gjerne etter terningkast metoden (der man kan være tilbøyelig til å tro at store annonseinntekter gjorde at 6 på terningen satt løsere enn produktet kunne tilsi).

FF ville heller konsentrere seg om like interessante og kanskje mye mer relevante artister enn det dagspressen trakk frem. Der dagspressen skrev om ett ferdig utviklet produkt ville FF inn og se på hva som skjer og hva som kanskje kunne skje en gang inn i fremtiden. På det viset fikk gjerne obskurre band like stor spalte plass (og større i enkelte tilfeller) enn mer etablerte artister. Slikt skjer ikke i dagspressen.

Nå føler redaksjonen i FF at nye medier som Eno og Metal Hammer Norway og det kommende Gaffa gjør og kommer til å gjøre en like god jobb som dem. Derfor har FF etter 25 utgaver bestemt at nok er nok. Til tross for det avsluttes lederen i #25 med disse ordene; "Hvem vet, kanskje gjenoppstår FAN en gang, i en eller annen form. Vi utelukker ingenting." Døra er på gløtt og håpet lever. Inntil da, takk for lt.

mandag, oktober 24, 2011

Noen ord om NRK, metal og lavmål


Påvirker metal ungdom negativt? spør NRK Lydverket på sine web sider. Der de lar en australsk forsker ved navn Katrina McFerran velte sine resultater utover publikum.

Argumentasjon og "forskning" som det McFerran driver med kan best sammenlignes med revisjonisme. Likeledes forskning finnes på pønk og på andre musikkformer som kristenkonservative krefter anser som djevelens verk, det er ikke dermed sagt at deres såkalte forskning er annet enn pre-programmert propaganda. Sannheten er som regel mer komplisert enn hva slike forskere vil ha det til. Variabler er for forvirrende så det pakker man vekk og forholder seg til den storslagne teorien sin og forfekter alle avvik til den som usannheter.


Det verste er at NRK viderebringer slike holdninger og dermed er med på å forsterke og legalisere slike fordomsfulle oppfattinger og holdninger. Er det slik at NRK skal være budbringer for erkekonservative tullinger som anser Green Day for å være metal og at tulle band som KISS skal være satanister? Det er i heldigste fall å være budbringere for revisjonister, noe jeg håper og tror NRK ikke skal være.


At man slenger på en motvekt halvveis i artikkelen er positivt, men veier ikke opp mot at man legger seg på et så lavt tabloid sensasjonsnivå som dette. Slike artikler burde være forbeholdt Vi Menn og blader som står bak en grå kant i hyllestativet for at puppene ikke skal vises. På det viset blir ungdom spart for foreldre som er alt for lettpåvirkelige for slikt tull som dette. Ungdom trenger oppfølging og hjelp ja, men ikke mer motgang. Fordommer fordummer, også i dette tilfellet.

Ny biografi om Åge Aleksandersen


Ole Jacob Hoel har skrevet en ny biografi om Åge Aleksandersen som har fått navnet "Åge - Historien om Norges største rocker".
Boken om Namsos mest berømte musiker kommer ut i morgen. Boken tar for seg artisten som har slitt norske veier i 40 år. Nærmere å bli profet i eget land har nok ingen andre musikere klart. Sangene er blitt allemannseie og brukes i til både fest, begravelser, politiske møter og bryllup. Hvem andre kan vise til ett slikt mangfoldig nedslagsfelt?

For mange er Åge Aleksandersen en streit rocker som leverer radio låter som sklir inn det ene øret og ut det andre. For andre er han en opprører som setter fingeren på både storpolitiske spørsmål og hverdagens fallgruver. Men Aleksandersen er så mye mer. 

Dette sier presseskrivet om boka og om hovedpersonen;
"Åge vokste opp som en outsider med taterblod i årene og problemer i familien, men brøt ut og fant sin egen vei som rockemusiker. Åges liv er en fortelling om musikalske høydepunkter og kraftig medvind, men også tunge stunder, kritikerslakt og tomme stoler. Vi er med i bandbussen med Prudence, på scenen under den eventyrlige suksessen med Levva livet, følger Åges tunge vei tilbake som sjefsrocker og kommer under huden på en følsom mann som er besatt av egne drømmer. 62 år gammel er Åge mer populær enn noen gang, samler fulle hus fra nord til sør og troner på sokkel i hjembyen Namsos."

Forfatter Hoel er kulturjournalist i Adresseavisen. Som det har han fulgt trønerrocken nært igjennom mange år og har tidligere skrevet boken "Endelig vart det helg, historien om D.D.E." (2002).

fredag, oktober 21, 2011

Gammel låt, men ny video fra Betty

Tromsø elektronika 1984-2011, en diskografi av Robert Dyrnes


Først og fremst, slike publikasjoner trenger vi fler av, deretter mange takk til Robert Dyrnes for å sette sammen dette puslespillet av en diskografi.

Nå har det ligget ute på nettet en diskografi fra Beatservice, men den er for hele landet og den er ikke så oppdatert som denne. Her i heftet form får man også litt flere opplysninger om pressinger etc enn på Beatservice utgaven. Likefullt, mange takk begge to.

Hvorfor trenger man en slik diskografi? Først og fremst fordi dette er nåtidens kulturhistorie og den skal og må tas vare på for kommende generasjoner. For hver år som går forsvinner mer og mer informasjon, og noe nytt dukker opp, men i hovedsak er informasjonsflyten på minus siden. Dernest er det viktig for miljøet å vise til at man er mange og at det er gjort musikk som er utgitt i alle verdens hjørner, faktisk.

Av artistene er nok Bel Canto og Røyksopp mest kjent for folk flest, men under bobler og syder det av innfall og utfall, av artister og utgivelser som svært få har ant eksisterte. Dette er nå dokumentert for ettertiden.

Som lydkulisse til lesningen får man på kjøpet den første norske flexi utgivelsen på over 15 år, i form av en rød flexi med Mental Overdrive. Lekkert og musikalsk representativt for hva elektronika kan være. Litt synd at det ikke er flere låter på flexien, men nå er ikke flexier kjent for sin kapasitet. Men flere låter hadde vist mer av spennvidden.

Så er det noe på minussiden da? I store trekk nei. En og annen språkfanatiker vil nok himle litt over noen skriveleifer, og musikk historikere vil nok sette spørsmålstegn ved utvalget av artister. Spesielt at Dyrnes solo singel er representert, da den ikke inneholder ett hundredels sekund lyd, og således ikke kan være elektronika. Ser man vekk fra slikt er dette en selvfølgelighet i bokhyllen til enhver med ett fnugg av interesse for moderne musikk i Norge i dag. Herved anbefalt og påkrevd i de tusen hjem.

torsdag, oktober 20, 2011

Shining med live album 11.11.11

Albumet kommer ut 11.11.11 i Norge (og Europa?) mens den kommer ut i Amerika i januar til neste år igjennom Prosthetic Records.

Shining sitt "Live Blackjazz" vil inneholde både en CD og en DVD.

Bandet gjør også unna en Europa turne i november som har disse datoene;
05 Damnation Festival, Leeds (UK)
06 Fleece, Bristol (UK)
08 Patronaat, Haarlem (NL)
09 Doornroosje, Nijmegen (NL)
10 Point FMR (Musiques Volantes Festival), Paris (FR)
11 STUK, Leuven (B)
12 ULU, London (UK) W/ Devin Townsend Project (playing Deconstruction)
14 De Kreun, Kortrijk (B)
16 Jägerklause, Berlin (GER)
17 Knust, Hamburg (GER)
18 Saint Oberhausen, Oberhausen (GER)

Festaften for støy fansen i Oslo på lørdag

Førstkommende lørdag (22 okt) så er det to konserter som alle støy/avant garde/eksperimentel musikk fans bør merke seg.

Først spiller Nederlaget & Iversen/Powell kl 17:00 på Sound of Mu. Deretter og i god tid imellom konsertene så skal Bjerga/Iversen, Ambolthue og Monolab spille hver sin gang fra 21:00 på A Temporary Collective Effort - ATCE.

Nederlaget er en duo av Lasse Marhaug & Sindre Bjerga. Noise i ny tapping, med innslag av simple electroniske lydkilder, diktafoner mm. De har snart ute en ny kassett på Rainbow Bridge

Iversen/Powell: Denne duoen blander Iversens ambient aktige støylandskaper med Powells mer space aktige musikk.

Bjerga/Iversen er av de som har holdt ut lengst i dette miljøet og har turnert flittig i inn- og ikke minst utland. De lager sine høyst særegne lydlandskaper slik bare de kan. De kan se tilbake på en rekke kritikeroste konserter og utgivelser.

Ambolthue er og blir noise i sin pureste form i hendene på Kjetil Hanssen. Det ekstreme er oppnåelig og formålstjenelige og trives sterkt i Hanssens utgave.

Engelske Monolab lager eksperimentel drone musikk. Særegent og vakkert for de som vil la seg forføre. Dette er forøvrig Martin Powell sitt soloprosjekt.
(foto av Ronnie Sundin)

onsdag, oktober 19, 2011

Maja Ratkje gjør konsert i lag med Diamanda Galas

Førstkommende fredag skal Amerikanske Diamanda Galas ha konsert i Marmorkirken i Kjøbenhavn. Hun er kjent for sin høyst spektakulære stemmeprakt. I tillegg er hun skolert pianist. Til helgen vil hun konsentrere seg om vokalen.

Konserten vil bli kompletert med Maja Ratkje som også vil holde en vokal konsert. I tillegg kommer Void Of Voices ha konsert. Førstnevnte er en av våre fremste samtidskomponister og utøvere både på vokal og med elektroniske instrumenter. Void Of Voices er soloprosjektet til Ungarske Attila Csihar. Sistnevnte er nok for mange kjent som vokalist i Mayhem og for Sunn O)))). Også Csihar vil holde en vokalkonsert.

tirsdag, oktober 18, 2011

Nytt Terje Nilsen album 11.11.11

Mayhem på Rockheim...i dag

I dag blir det både konsert med Mayhem og kryssforhør med bandet. De er ett av flere band som stiller opp i en serie med konserter der bandet også blir spurt om så ymse ting av sitt publikum.

Du kan legge inn spørsmål på Rockheims Facebookside og/eller i kommentarfeltet artikkelen på Rockheim weben. Spørsmålene som legges inn vil bli samlet opp og presentert under intervjuet tirsdag kveld. Konserten starter 21.00. Intervjudelen starter rett etter konserten, ca 22, og vil foregå backstage med video-overføring til konsertsalen.

Billetter til kveldens happening kan du kjøpe her.

Tidligere konserter i serien har vært med Aunt Mary og Backstreet Girls, og flere konserter vil bli annonsert!

mandag, oktober 17, 2011

Gisle Frøysland turnerer

Insomniafestivalen med elektronika oversikt

Årets Insomniafestivalen starter i Tromsø på torsdag 20 oktober. Som vanlig går det i elektronika i alle mulige vinklinger og utfall. Av artistene finner man bl.a. Bjørn Torske, Child of Klang og Mental Overdrive.

Årets festival slår på stortrommen og gir ut et hefte som viser en diskografisk oversikt over Tromsø relaterte elektronika utgivelser i tidsrommet 1984-2011. Samlet av Robert Dyrnes, kjent som platteselskaps idealist og festival general. Nå også som musikkhistoriker. Oversikten inneholder også den første norske flexi utgivelsen på over 15 år.

fredag, oktober 14, 2011

Musikk og arkitektur i fri utfoldelse i Bodø

Gratis konserter med NXP og Ronny Wærnes søndag 16 okt kl 17:00 og med Balmbrain og Mouches Volantes lørdag 22 oktober. Innimmellom der vil det daglig være lydkunst å høre på fra Knirkefritz, Ronny Wærnes og NXP. Alt skjer i installasjonen på nedre torg i Bodø.

Like Rats From A Sinking Ship på avskjedsturne

Like Rats From A Sinking Ship ble startet sommeren 2007 og nærmere juletider 2011 er det slutt.

Sommeren 07 kom de tre medlemmene Tony Gonzalez Fredriksen (gitar) Remi Semshaug Langseth (tangenter/vokal) og Timo Silvola (trommer). Etter det har de hatt flere turneer, gitt ut plater og ikke minst vært et av de hardcore pønk banda som man alltid kunne regne med ga jernet og mere til når de først sto på en scene.

På veien til avsluttningen skriver de at de har skiftet ambisjoner, mens mye av spenningen og kriblingen har forsvunnet eller kanskje rettere sagt, tatt nye rettninger. De slutter ikke med musikk, men de slutter med Like Rats...

På denne turneen selger de en singel med We Get Along Like A House On Fire ready for this run, limited til 300 hand nummererte kopier. Som om ikke siste sjangs til å se dem liver skulle være nok til å komme seg til nærmeste konsertlokale.

Og her er de siste sjangsene for å se "rottene" i levende livet før skipet går ned;
14.10.11 Bodø, NO @ Dama Di
18.10.11 Narvik, NO @ Verdensteateret (all ages)
20.10.11 Tromsø, NO @ Tvibit (all ages)
20.10.11 Tromsø, NO @ Bastard
21.10.11 Alta, NO @ UKA
26.10.11 Oslo, NO @ Internasjonalen
27.10.11 Arna, NO @ Ådnahall (all ages)
28.10.11 Haugesund, NO @ HKV
29.10.11 Bergen, NO @ Hulen
10.11.11 Røros, NO @ Ungdommens Hus
11.11.11 Ålesund, NO @ Vega
12.11.11 Trondheim, NO @ Samfundet (Klubben)
18.11.11 Namsos, NO @ Lagre'

BatagraF med nytt album og releasekonsert i dag

torsdag, oktober 13, 2011

Tibprod. Italy gir ut best of

"The Best of Ambient Music and Electronic Experimental, Vol. 2" er tittelen på ett nytt samle album fra TibProds Italienske søsterselskap. Denne nylig utgitte MP3 samlingen inneholder en remixet versjon av Jan-M. Iversen sin komposisjon "Underskin", som kun er tilgjengelig her.

I tillegg en rekke artister fra rundt i verden, som i likhet med Iversen søker nye musikalske landskap i grenselandet mellom eksperimentel og ambient musikk. Samlingen er nå for salg bl.a. her.

Valkyrien Allstars slipper sitt tredje album

Valkyrien Allstars slipper sitt tredje album "Ingen Hverdag" nå førstkommende fredag (14. okt.) og torsdagen (20. okt) er det full slippfest på Parkteatret Scene. Der varmer Sudan Dudan opp og Grappas Debutantpris skal deles ut.

Tre hardingfeler som har erobret Norge og utland og spiller seg inn på alt fra hitlister via ambassader til både undergrunnsklubber og konsertsaler. Valkyrien Allstars har siden oppstarten i 2005 vært et noe for seg selv i norsk musikk, og har rukket å bli en attraksjon over store deler av verden. Debutalbumet fra 2007 har for lengst solgt til langt forbi gull her hjemme, og gruppa har besøkt alt fra Kina og Japan til Slovakia og England, samt turnert Norge fra ende til ende flerfoldige ganger.

Til albumet er det allerede sluppet to videoer; Ingen hverdag og Tenker på deg.

onsdag, oktober 12, 2011

Vossa pønk

I september kom den ultra sjeldne CD-R samlingen "Vossa pønk" ut som nedlastbar MP3 samling (lastes ned her). Siden svært mange har gått glipp av denne utgivelsen så må man jo i allmenhetens tjeneste gjøre oppmerksom på denne lokalpatriotiske pønk samleren.

Låtene er stort sett hentet fra tidligere kassett utgivelser. Utgiveren sysler nå med vol 2, og bedyrer at han (eller hun?) har ingen deadline på når og om dette skjer.

Slippfest av LP og visning av filmen Against the Grain i dag i Bergen

I dag slippes Against The Grain sin LP og det blir premiere på filmen deres. Stedet er Bergen Arkitekt skole kl 19:00 i ettermiddag.

Info fra presseskrivet;
"Prosjektet Against the Grain tar utgangspunkt i arkitekturen i den tidligere industrielle møllen i Sandviken som i dag huser Bergen Arkitekt Skole (BAS). Prosjektet befinner seg i skjæringspunktet mellom arkitektur, kunst og musikk. Hvordan kan vi utforske arkitektur og romlige forhold gjennom musikk, og kan vi utforske musikk gjennom arkitektur?

– Vi har opplevd at mulighetene og kompleksiteten i musikkproduksjon øker drastisk. Rommet gir et rammeverk og en struktur man må forholde seg til. Dette gjør at man ikke kan lage musikk på den måten man er vant til, og det gir en utfordring. Når man spiller med rommet åpner det seg likevel mange nye mulighete Hvordan påvirker sosiale medier oss mennesker? , sier initiativtaker for prosjektet, Håvard Tveito.
"

Etter filmvisningen blir det en samtale med flere av deltagerne i prosjektet. Det vil også bli mulighet til å utforske siloen. En unik mulighet til å bevege deg inn i et ukjent rom og utforske materialet med nese, øyne og ører med andre ord. Anmeldelse av LPen og litt mer info om den finner du her.

Rock På Torget i Bodø, 2010 er snart ute på DVD

På filmen om "Rock på Torget" finner vi live opptak i lyd og bilde fra Torget i Bodø fra lørdag 14 august 2010. De som er med på filmen er; Aunt Mary, HØST '74, HØST '76 og Ruphus. Desverre har Junipher Greene takket nei til å være med på filmen. Virkelig synd da de gjorde en knallkonsert. Det har ikke kommet ut noen nærmere informasjon på hvorfor JG ikke vil være med.

DVDen er nå inne til produksjon, og forhåndssalget er igang. For 250,- kr + porto og en nærmere avtale på progrockbodo@gmail.com vil filmen dukke opp i postkassen din raskere enn i butikkene.

Som trøst mens man venter kan man jo kikke på bilder fra konsertene. Fotograf Stein Petter Hillestads bilder finner du her og her finner du fotograf Bjørn Erik Olsens bilder. Facebooke event på utgivelsen finner du her.

tirsdag, oktober 11, 2011

Bulk - Guardian (album anm)

Oslo bandet Bulk er ute med sitt debutalbum. Legenden vil ha det til at den profilerte produsenten Sylvia Massy hørte bandets låter på deres MySpace og ble så dratt med i høyoktans metalen til bandet at de ble bedt over til hennes studio i USA. Hun likte dem så godt at hun droppet å ta betaling for jobben.

Nå foreligger resultatet og dette er virkelig en knallsterk stoner debut i kjølvannet etter tidlig Soundgarden og Seigmen med preferanser til god gammeldags metal i gata der Black Sabbath holdt til, men også nyere ting som Entomed og Slayer fansen vil synes de har hørt før, uten helt å vite hvor. Dette er et album for max volum på spilleren, men som er så godt produsert at lyden sklir uten noen form for restriksjoner. Lydfixere kan virkelig sette seg ned å lære seg hvordan en metal plate bør høres ut som. Dette er perfeksjon.

Musikken til Bulk følger opp produksjonen med å ha lagt inn rytmeskifter og driv som gjør det til en hard øvelse og ikke få krampe i rockefoten etter noen gjennomlyttinger. Låtene er i tillegg meget bra arrangert slik at en ytterligere følelse av konstante åpninger for nye innfall sklir inn og ut av lydbildet som den største selvfølgelighet. Til tross for det blir det aldri noen overdådige prog tendenser eller Fantômas aktige rytmeskifter. Låtene gror for hver avspilling. Låter som i utgangspunktet hørtes litt anonyme ut er plutselig de som slår ut i full blomst og tar deg med på nye musikalske eventyr.

At bandet har gjort lykke på alt fra klubbkonserter til Whiskey A Go Go i Los Angeles er det ikke vanskelig å forstå. Dette er bulldosermetal som skurer vekk enhver tvil i et metalhodet. Dette er og blir et killer album som kan fint nå utenfor de mest hardbarka metalmiljøene, i allefall godt inn i hardcore pønk og beslektede miljøer. Dette albumet er som skapt for maximum volume only avspillinger. Herved anbefalt på det varmeste.

Bjerga på UK turne

I kveld starter Sindre Bjerga på sin tradisjonelle turne på de Britiske øyer. Det skjer stort sett hyver høst, i år ikke noe unntak. I år turneer i lag med Andrew Perry og noen andre på hvert stopp. Her er listen for de som måtte befinne seg over there;

11 okt London, Servant Jazz Quarters / 10a Bradbury Street / Dalston / N16 8JN. SECRET ANARCHY GARDEN er en aften fylt av eksperimentelle lyder, poesi film.
12 okt Leeds, The Fox and Newt / 9 Burley Street / LS3 1LD.
13 okt Hull, The Boathouse / off Oak Road, by the river
14 okt Newcastle, Chillingham Arms / 89-91 Chillingham Road / Heaton / NE6 5XN
15 okt Edinburgh, The Left Bank / Guthrie Street

søndag, oktober 09, 2011

Slik kan motstanden mot oljeleting utenfor LoVe låte

Platen kommer i november (forhåpentligvis) og vil selvsagt inneholde "Reis Kapitalskjit". Mer om Anti Social Rejects finner du her; #1 #2 #3 #4

torsdag, oktober 06, 2011

onsdag, oktober 05, 2011

mandag, oktober 03, 2011

Konserter i Bodø i uken som kommer

I morgen tirsdag er Dama Di stedet og 21:00 starter NØDUTGANGs tirsdags konsert for oktober, med Psykisk Tortur og Head Generator på scenen. Dette er siste klubb arrangement før NØDUTGANG festivalen braker løs 27 oktober. For fullt program på den se her.

Head Generator debuterte i vår og består av Jakob Arntzen og Jan-Erik Lund. Musikalsk er dette elektronisk musikk i bunn med gitar/vokal og andre rytmiske utfyllende pålegg for å kompletere lydbildet. Tidligere spilte de i lag i Scum-Music, her viderefører de og rafinerer uttrykket. Psykisk tortur startet sine lydekspedisjoner på midten av 1980-tallet. Da som en duo av Skjit-Lars og NXP, nå er sistnevnte skiftet ut med Ronny Wærnes. Musikalsk er de perkusjons orientert og innimellom t.o.m. rytmiske, med en trang til å finne nye veier ut av egne stemninger.

Onsdag 5 november er Sinus stedet. Da spiller Bodø Rythm Group komposisjoner av Lars Myrvoll. Myrvoll kommer opprinnelig fra Nygårdsjøen i Gildeskål kommune, og har lang fartstid som musiker, komponist og kunstner. Myrvoll har markert seg ved å ha et bredt musikalsk nedslagsfelt, og i 2009 kom det obskure debutalbumet "The Island" – et fint knippe av semi-abstrake, diffuse og stemningsskapende lydstykker, som ble spilt inn på Myrvolls soverom i perioden 2002 – 2008. Nå gjør BRG sammen med Jo Berger Myhre (bass) sin egen vri på melodier fra bl.a. dette albumet. Alt Arrangert av Lars Myrvoll og Martin Taxt.

Torsdagen skal så Karl Seglem acoustic quartet spille på Sinus. De består av Karl Seglem (saksofon) Andreas Ulvo (piano) Sigurd Hole (bass) og Jonas H. Sjøvaag (trommer). Seglem har vært aktiv i norsk jazz siden 80-tallet og har opp igjennom årene festet seg som en av våre kjæreste saksofonister og er å regne som en institusjon i norsk musikkliv. Han har utgitt en lang rekke plater og har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og folkemusikk møtes i ulike besetninger.