torsdag, januar 29, 2009

Støttekonsert for barna i Gaza i Bodø 8. februar.

For de som har mulighet til å støtte opp om dene viktige saken, kjøp billetter nå. Billetter kan kjøpes på nettet fra Bodø kulturhus eller i døra, hvis det er billetter igjen. Mer om saken finner du på Facebook.

Lignende konserter har vært holdt over hele landet og det planlegges en lignende konsert i Svolvær.

mandag, januar 26, 2009

Hurra for Norge vol. 4 (Svindel Rec) CD 2009 (anmeldelse)


Samleplateserien ”Hurra for Norge” ruller videre. Nå er endelig vol. 4 kommet ut etter problemer med presseriet trykte feil musikk på opplaget som kom før jul. Nå er alt gjort riktig, både fra presseriet og fra utgiver Svindel rec.

Vol. 4 er blitt en fryd for øret og også for øyet. Men her er det lyden som er viktig. Fordelt utover 34 låter innspilt i tidsrommet 1978-1988. Dette er nesten en hvem er hvem i Norsk pønk når man kan nevne at band som Kjøtt, De press, Pink Dirt, Svart framtid, Wannskrækk osv er med. I tillegg har du obskure band som Oppslutning, Muggen granitt, Emergenzy, ØBK og Nakkeskudd. Denne blandingen av kjent og ukjent er mye av forklaringen på hvorfor denne serien er obligatorisk for alle som er opptatt av pønken i Norge.

På vol. 4 er lyden variabel som vanlig, noe som dessverre er uunngåelig all den tid mange av bidragsyterne aldri så innsiden av et studio, flere av opptakene er konsertopptak, andre tatt opp på øvingslokalet. Til tross for det så må man si seg imponert over lydkvaliteten og den musikalske variasjonen man finner på denne samlingen. Å fremheve noen blir galt fordi dette er en samling som skal favne de fleste noe den langt på vei gjør. To små feil på coveret må bemerkes. Krim U er fra Narvik og ikke Bodø/Fauske og Alternative Norge er fra Vardø ikke Harstad.

Har sagt det på tidligere og sier det igjen, dette er en samling som alle som liker norsk pønk ikke kan leve uten. For alle oss som savner noe ferskere pønk så svikter ikke Svindel oss. De planlegger en ny serie kalt "Alternative Norge".

onsdag, januar 21, 2009

Nytt fra Maskinanlegg, KILLL og Ultima

Maskinanlegg gleder sine fans med å proklamere nytt album i slutten av januar. Det heter "FAG" og inkluderer to lange homostøy låter. Senere på våren 2009 kommer samlealbummet "Solveigs Lied Remixed" hvor inviterte lydkunstnere og musikere fra deler av verden får gå løs på Maskinanleggs intervju collage med Maja Ratkje, som ble til komposisjonen "Solveigs Lied". Musikk fra Norge lover å komme tilbake med anmeldelser når utgivelsene foreligger.

KILLL på Sinus, Bodø 29. sept 2005 (foto; Tore Stemland)

I mellomtiden kan man sjekke ut 1. februar på kalenderen. Da spiller orkestret KILLLHenie Onstad Kunstsenter. Dette blir deres første konsert på ca ett år og kjenner man de rett kan det fort bli ett år til neste gang. Med andre ord; pliktoppmøte. Gjør oppmerksom på at konsertstarten er satt til 14:00 (ugudelig tidlig for rockere og andre B mennesker). Samme HOK har forøvrig oppe en musikkblogg (HOK MUSIC) hvor man kan lese om HOKs musikkarkiv. lytte på musikk og laste ned godbiter som f.eks. en eksklusiv blogg versjon av Lasse Marhaugs "Ear Area".

På tampen tar vi med at Lars Petter Hagen er engasjert i stillingen som direktør og kunstnerisk leder for Ultima 2009. Han kommer fra Ny musikk hvor han har vært kunstnerisk leder. Hagen er også kjent som komponist.

tirsdag, januar 20, 2009

Lars Myrvoll med nytt album


Bedre sent enn aldri, får vel man si, men i alle fall så ga Lars Myrvoll ut nytt album i går. Tittelen er "The Island" og siden den distribueres igjennom Musikkoperatørene er det ingen grunn til at din lokale platebutikk ikke har den for salg nå.

mandag, januar 12, 2009

All Ears til helgen

Like sikkert som vinteren så er det duket for en ny All Ears festival i Oslo by. Menyen taler for seg selv;
Torsdag 15. januar - kl.20:00
# Maranata (Wesseltoft / Stiberg)
# Lemur (Duch / Grenager / Habbestad / Tafjord)
# Steve Berresford
# The Ex Guitars (Terrie Ex / Andy Moor)

Fredag 16. januar - Kl.20:00
# Harald Fetveit / Håvard Skaset / Børre Mølstad / John Hegre
# Stine J. Motland
# Michael Duch / Steve Beresford / Anita Kaasbøll
# Borbetomagus (Sauter / Miller / Dietrich)

Lørdag 17. januar - Kl.20:00
# Skull Defekts (Nordwall / Rylander)
# Ingebrigt H.Flaten
# John Hegre / Jean-Philippe Gross
# Stian Westerhus
# Pain Jerk (Kohei Gomi)
Og vil du vite mer så sjekk disse lenkene; #1 #2

lørdag, januar 10, 2009

MASKINDANS slipp 13. februar

Som tidligere nevnt slipper Hommage Records den ultimate oppsummeringen av hva som skjedde på synthfronten i Norge på 80-tallet i form av dobbeltalbumet "Maskindans". Til å markere det kommer fire av de medvirkende bandene (artistene) til å opptre (samt at man håper at et band til kommer med etterhvert) i form av; Boxbury Beat, Adrian Cox, Det Gylne Triangel og Horsemen. Dette skjer på Indigo, et velegnet rom nede ved siden av Blå, i Oslo. Ta med penger da de ikke har kortleser!!! og inngang koster 100,- kr.

For de som er på Facebook kan de lese mer om konserten her.

fredag, januar 09, 2009

Nytt album fra Kristin Asbjørnsen

19. januar er Kristin Asbjørnsens nye album "The nights shines like the day" ute i butikker med respekt for seg selv. Første smakebit i form av videoen "Snowflake" ser du her.

torsdag, januar 01, 2009

Jan-M. Iversen - Articulating Ideas (Tib Prod) CD 2008 (anmeldelse)

Et rolig musikalsk landskap en plass mellom Biosphere på sitt mest ambiente og Philip Glass og Steve Reich på sitt mest minimalistiske, der befinner Jan-M. Iversen seg på sitt nye solo album ”Articulating Ideas”. Albumet er så skjørt og vakkert og skånsomt komponert at man holder nesten pusten for å ikke ødelegge stemningene som kommer like sikkert som strålingståkens fargespill eller nordlysets evige forandring men like fullt monotont på en uforklarlig måte.

Naturens omskiftninger er sterkeste referansepunkt på de fleste av albumets komposisjoner for å prøve å forklare stemningene. Men den rytmiske ”Bathe the Night Edit” viser en rytmisk side som kunne ha vært fra Iversens faste duo Bjerga/Iversen i deres mer ettertenksomme øyeblikk. Likeledes er ”Modul” muligens platens andre ytterpunkt der man er hensatt til lyder som mer minner om gamle dagers lytting på radiolyder som bare er der og tilsynelatende ikke har noen avsender, eller for den saks skyld noen mottaker. Lyder for evigheten.

Dette albumet passer for stressete mennesker som søker etter noe mer å koble livet til, å nærmest overlate sin mentale helse til i noen minutter for så å vende tilbake til hverdagen mer harmonisk enn før. En støyete men utrolig vakker plate på et ambient nivå som får tankene på gli. Platen er soundtracket til dine høyst personlige filosofiske betraktninger. Sterkt anbefalt med andre ord.