lørdag, november 29, 2008

Space O`hoi - Live + outtakes (en anmeldelse)


Med ordene ”Klar for siste band i kveld” åpnes Space O`hoi sitt oppsamlingsalbum med diverse konsertopptak og studio outtakes. Etter en konsertintroduksjon hengis man til en studioversjon av ”Phonetrack” som hengir lytteren i en tidsmaskin som bringer en tilbake til 1960- og 70-tallets mest innovative øyeblikk. Etter en åpning i grenselandet mellom Gong og Can henføres en til en eksperimentering i kryssilden mellom The Psychedelic Mesmerizing Eye og Ron Geesin før man blir kastet inn i en hurtig rytmecollage et sted mellom The Mothers og Hawkwind. Sånn fortsetter det fra første låt til de 20 låtene er ferdige.

Rotet? Absolutt ikke, det føles faktisk som det mest naturlige i verden. Space O`hoi finner ikke opp kruttet på nytt men de gjør ett av de beste forsøkende på svært lang tid. Albumet er faktisk obligatorisk for alle dere der ute som liker skakk musikk for de intime salonger. At bandet er oppløst er intet mindre enn en skandale. Heldigvis er en ny studio EP på trappene og etter å spilt ”Live + Outtakes” får man rett og slett musikalske abstinenser i påvente av mer. Dette er sterke opplevelser med humoristiske tekster som garantert gjør enhver depperocker to hakk mindre suicidal.

Bestilles øyeblikkelig igjennom deres MySpace

fredag, november 28, 2008

Hurra for Norge vol 4 utsatt

Svindel Records historiske tilbakeblikks serie på norsk pønk, Hurra for Norge, sitt vol 4 er utsatt til 4. desember da platen kom fra presseriet inneholdt den 10 barnesanger!!! Mange mener at pønken har blitt soft men det får da være grenser. Mens du venter kan du lese litt om de forrige volumene her; #1 #2 #3

Den ultimate norske zynthzamleren er på vei

Ikke siden de dager med kassetter og man fikk samlekassetten "Zink Zamler" inn i kassettspilleren har vel Norge sett fram mot en mer kvalitetssikret synth orientert samling av musikk. Hva det er snakk om? Hommage Records lover en dobbel CD med tykke booklets fylt til randen av informasjon om de 41 bidragene som vil være klare i løpet av januar 2009. Samlingens navn er "Maskindans", etter Det gyldne triangels klassiske 7" vinyl singel fra dengang da. Bidragene er hovedsaklig fra tidsrommet 1980 til 1984 men du finner også låter som er så nye som fra 1988. Noen av låtene er ikke tidligere utgitt, resten bortimot umulig å få tak i, kort sagt denne samlingen har du ikke råd til å gå glipp av. Dette er historietime for alle oss som ikke fikk med seg alt som skjedde på 80-tallet, og hvem gjorde nå egentlig det? Komplett låtliste finner du her. PS jeg glemte vist å nevne at dette er første utgivelse på Hommage. På listen av andre utgivelser ligger dert bl.a. en metalboks med PLX-15 i 15 eksemplarer. Mye å glede seg til med andre ord.

onsdag, november 26, 2008

Bjerga/Iversen runder 50


Så har Bjerga/Iversen rukket å gi ut 50 utgivelser og sånn ca like mange konserter. For å markere dette har de like godt valgt ut det de selv mener er noen av høydepunktene fra deres utgivelser og gitt dette ut som CDen “(GO WITH THE FLOW) LIKE A TWIG ON THE SHOULDERS OF A MIGHTY STREAM”.

Samlingen er en ypperlig introduksjon for de som ennå ikke har fått med seg ett av de mest særegne og nyskapende utpostene innen støymusikken i Norge.

KÄTHE KOLLWITZ = KOLLWITZ

Det tidligere Bodøbandet (nå Osloband) Käthe kollwitz har nå tatt følgende av en del problemer med å kalle seg opp etter en kunstner av internasjonalt ry, og forkortet bandnavnet til kun Kollwitz. Det var nå uansett det de ble kalt av sin stadig voksende fanskare.

Navneskiftet feires med deres første konsert i Trondheim på Fru Lundgren 28. november (i lag med Like Rats From A Sinking Ship og All Is Lost) og dagen etter på Øya Open vol. 6 i Oslo på Garage (i lag med Fucked Up, Like Rats From A Sinking Ship og All Is Lost)

Kollwitz planlegger å besøke et studio eller to i løpet av vinteren 2009 for å spille inn sitt debutalbum.

mandag, november 24, 2008

Støy på (Europa) tur

(Torstein Wjiik på årets Nødutgang festival. Foto: Tore Stemland)

Norsk støy er i førersetet som aldri før og i kjølvannet etter storheter som Lasse Marhaug og Tore H. Bøe finner vi bl.a. Audun Eriksen, Swamps Up Nostrils og Torstein Wjiik. Nå er denne trioen på veien nedover kontinentet og følger denne kjørelisten;

25 nov REGENSBURG, TYSKLAND
26 nov WIEN , ØSTERRIKET (+ Animal Machine (Polen))
28 nov BARCELONA, SPANIA (+ Animal Machine (Polen))
29 nov BILBAO, SPANIA (MEM festival)
1 des BELGIA
2 des TILBURG, HOLLAND

Nå tyvstartet de turneen sist søndag på Son of Mu. Mer info om den konserten og ikke minst om artistene finner du her.

Fotoutstilling som sier ROCK


Fra 27/11 kan man ta turen innom Galleri M A P i Tøyengt 32 i Oslo for å se årets desidert mest interessante salgsutstilling. To av norges fremste rockfotografer, Morten Andersen og May-Irene Aasen stiller ut i lag med to av verdens mest spennende rockfotografer; Fin Costello og Gavin Watson. Bedre start på jula skal du leve langt etter.

søndag, november 23, 2008

Jimbo Jones er oppløst


Ett av de ypperste orkestrene for skikkelig politisk ukorrekt pønk (yepp med ø for øl) var Jimbo Jones. Bandet kommer til å bli dypt savnet. Deres bebudete langspillplate skal etter alle solemerker likefullt komme ut på CD en gang i nærmeste framtid. En tyvlytt avdekker en klassiker av en plate, noe som gjør nyheten om oppløsningen ennå mer ufattelig.

Mer om Jimbo Jones her; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10

fredag, november 21, 2008

Laup String Quartet (en anmeldelse)


Under årets NØDUTGANG festival i Bodø hadde Laup String Quartet sin eneste (foreløpig) opptreden. Der gjorde de sin høyst særegne versjon av "Eine Kleine Nachtmusik" av den litt mer kjente komponisten W.A. Mozart.

Foranledningen er at man tar fire rockere og plasserer ett strykeinstrument i deres nærvær og sier one two three four. Resultatet er ut fra forutsetningene faktisk gjennkjenbart, men omtrent som om man hørte det igjennom en dårlig kortbølge radio linje fra østblokken. Denne utgivelsen bringer faktisk fram minner fra dengang man lyttet på radio fra det store utlandet.

Når det er sagt bør man ha en overdose humor på lager eller ett sterkt hatforhold til Mozart for å få det helt store musikalske utbyttet. Dette fungerte meget bedre i halvmørket dypt inne i fjellet som pauseinnslag, enn som egen utgivelse.

Til tross for en litt forbeholden anmeldelse vil jeg anbefale platen for alle som trenger å riste løs fordommer mot humoristiske versjoner av klassikere og bare så det er sagt, dette er langt bedre enn når London Symphony Orchestra knuser Abba og Rod Stewart i noe de kaller versjoner.

For de som er åpen for noe nytt anbefales det å gå direkte til utgiveren Ambolthue Records sin nettbutikk som du finner her. Utgivelsen er i 20 nummererte eksemplarer så det lønner seg å være raskt ute.

Mer om Laup String Quartet her; #1 #2

Backstreet Girls i studio

mandag, november 17, 2008

Underskriftskampanje for Harald Are Lund


Følg denne linken og skriv under på at Harald Are Lund ikke skal få redusert sin sendeflate på P3. Sjekk også ut støttegruppen for HAL på Facebook. Mer om HAL her; #1 #2 #3 #4 #5